SV. KRIŽ ZAČRETJE

VIDEO: ALBUM SNIMLJEN U DVORCU 'Eat Suite' Mateja Meštrovića i ansambla Sudar Percussion

Producent albuma Branimir Mihaljević natjerao je „dvorac da svira", snimajući prirodne jeke dvorca

U ponedjeljak 5. svibnja u Gradskom kazalištu Komedija premijerno će se prikazati 30-minutni film Arsena Oremovića u kojem je dokumentirao proces nastajanja albuma ‘Eat Suite’ Mateja Meštrovića i ansambla Sudar Percussion, koji je u cjelosti snimljen u prostoru dvorca Sv. Križ Začretje. Producent "jestive suite" Branimir Mihaljević natjerao je „dvorac da svira“, snimajući prirodne jeke dvorca, a CD je dovršio Frank Arkwright u legendarnom londonskom studiju Abbey Road.

'Jestiva suita' - novi album Mateja Meštrovića i ansambla Sudar Percussion

Matej Meštrović, jedan od najutjecajnijih aktivnih skladatelja klasične glazbe, sa Sudar Percussion ansamblom, kojeg tvore neki od najboljih udaraljkaša regije, stvorio je, kako smatra glazbeni kritičar Dubravko Jagatić, gotovo nepoznat glazbeni pravac fuzijom glazbenih žanrova uz korištenje brojnih instrumenata kao što su vibraphone, darabuka, marimbaphone, glockenspiel, xylophone, tubular bells, percussion, tambura...

Oremović je dokumentirao cijeli proces nastajanja CD-a, od prvog trenutka unosa Yamahinog koncertnog klavira sve do završnog koncerta, paralelno pričajući životnu priču vlasnice dvorca. Nakon prikazivanja filma Sudar Percussion i Matej Meštrović uživo će u Komediji izvesti neka od djela s novog albuma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:33