KONCERT U MOČVARI

VIDEO: EUROPSKA TURNEJA BENDA MONO USKORO STIŽE U ZAGREB Kao specijalni gosti pridružuju im se norveški noise rock bend Arabrot i čelistica Jo Quail

 Chigi Kanbe
 

Japanska grupa MONO u zagrebački klub Močvara u četvrtak, 25. travnja, donosi svoju europsku turneju nazvanu "Nowhere Now Here", koja prati studijski album objavljen u siječnju.

Bend će s čak 22 koncerta proći Nizozemsku, Njemačku, Poljsku, Češku, Austriju, Mađarsku, Bugarsku, Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Italiju, Švicarsku, Belgiju i Veliku Britaniju. Na većem dijelu nastupa kao specijalni gosti pridružuju im se norveški noise rock bend Arabrot te čelistica Jo Quail, što će biti slučaj i u zagrebačkoj Močvari.

U 10 albuma tijekom 20 godina rada MONO su u svojoj glazbi uvjerljivo spajali najtiše i najkaotičnije dijelove života. Instrumentalna paleta započeta 1999. klasičnom rock postavom gitara - bas - bubnjevi do danas je evoluirala do upotrebe čak 30 različitih instrumenata, da bi na nadolazećem izdanju "Nowhere Now Here" dodali i elektroniku, što je inspirirano ranijom suradnjom gitarista Takaakira Gota s Johnom McEntireom.

Također, uz novi album dogodila se i prva dopuna postave - bubnjar Dahm Majuri Cipolla pridružio se standardnom trojcu Goto, Tamaki i Yoda. "Nowhere Now Here" objavili su 25. siječnja, a produkciju je potpisao veliki Steve Albini.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 90 kuna. Na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 110 kuna. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13) i Aquarius CD Shop (Varšavska 13), sva prodajna mjesta Eventima i online na www.eventim.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:08