THE MARTINEZ BROTHERS

VIDEO: JEDNI OD NAJBOLJIH DJ-eva STIŽU U ZAGREB Miljenici dizajnerskih ikona nastupit će na We Love Sound festivalu uz još neke elektro legende

The Martinez Brothers
 Greg Swales / press
 

The Martinez Brothers, američki DJ duo kojeg čine braća Chris i Steve rođeni u Bronxu, dvije su od najprepoznatljivijih globalnih zvijezda u house, techno i klupskoj elektro kulturi. Ove subote, 2. lipnja nastupaju na #WELOVESOUND festivalu na Velikom jezeru Jarun. Martinezi su posljednjih godina jedna od najpoznatijih imena elektroničke glazbe, a nastupaju u vodećim svjetskim klubovima kao što je DC10 na Ibizi, Fabric u Londonu ili pak festivalima kao što su Time Warp i Ultra festival.

Njihov streloviti uspon počeo je 2014. godine kada su bili proglašeni za najbolji DJ dvojac prema prestižnom glazbenom magazinu Mixmag. Brojne svjetske zvijezde njihovi su fanovi, a iste su godine oduševili i na reviji njihovog velikog prijatelja Riccarda Tiscia za Givenchy. Svojim upečatljivim dobrim izgledom i osobnim stilom lako bi se mogli uklopiti u modele Givenchyjevih modnih staza. Njihov odnos s tom modnom kućom služio je da njihov uspjeh ode jedan korak dalje.

"Bilo je sjajno, uspjeli smo svirati svoju glazbu pred ljudima poput Kanye Westa i Rihanne i upoznati sve ljude s kojima se nikada ne bismo mogli upoznati da nismo radili za kuću Givenchy. Bilo je puno ludih prilika koje su izašle iz toga", kaže Chris.

Braća Martinez potvrđuju svoj status miljenika modnih dizajnerskih ikona. Na nedavno održanoj The Met Ball gali braću Martinez obukla je i svečano pozvala sama kultna dizajnerica Donatella Versace.

Ljubav prema elektroničkoj glazbi usadio im je još u mladim danima njihov otac, zaljubljenik u klupsku scenu te im otkrio čari najpoznatijeg njujorškog kluba Paradise Garage. Njihov otac preuzeo je na sebe glazbeni i kulturni odgoj dječaka, uključivši ih u crkveni bend. Tada su surađivali s mnogo starijih glazbenika koji izvode raznovrsne žanrove kao disco, soul i salsa. Njihov im je otac na kraju donio prvi set DJ opreme ohrabrujući njihov interes u nastavku plesne glazbe kao karijere, a 2006. godine izdali su svoj prvi album u suradnji s poznatim Dennisom Ferrerom.

Potpisivanje IMG-a nije jedini projekt kojim se popularna braća ponose. U suradnji s New Era, kreirali su liniju sunčanih naočala.

"To je samo još jedan izlaz za umjetnike", kaže Steve, koji sa svojim bratom dizajnira i reklamira svaki komad.

"Ljudi nisu znali da smo nacrtali, da smo skicirali i napravili umjetnost, tako da smo, kada smo dobili suradnju s New Era, dobili smo mogućnost gdje smo to morali izraziti."

The Martinez Brothers nastupaju u 21.30 sati na za ovu prigodu posebno uređenom dijelu Jaruna (kod skate parka). Uz njih na glavnoj festivalskoj pozornici #WELOVESOUND nastupit će i legendarni Ricardo Villalobos, Jackmaster, Sonja Moonear te Slaven Tušek Pips. Jedinstveno uređenje festivala, koje je u skladu s okruženjem u kojem se održava, oduševit će mnoge i posebnost je ovog festivala. Festival se održava uz podršku Grada Zagreba i TZ Grada Zagreba.

After party se održava u klubu The Best od 5 sati nastupaju Sonja Moonear te hrvatski DJ-i Mariano Mateljan i Andrea Ljekaj. VIP sekcija festivala je rasprodana, a ulaznice za festival po povoljnijoj cijeni dostupne su još svega nekoliko dana, dok će na samom ulazu biti skuplje. Možete ih pronaći u sustavima Entrio, Ticketshop, Tisak Media prodajnim mjestima te putem web stranice festivala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:20