MARK KOZELEK

VIDEO: JEDNO OD NAJVEĆIH IMENA INDIE GLAZBE STIŽE U SUSJEDSTVO Sun Kil Moon nastupa u Kinu Šiška, a upravo mu izlazi i novi album

Sun Kil Moon
 Promo / Kino Šiška
 

Jedno od najvećih imena indie glazbe i autor suvremenog klasičnog albuma ‘Benji’, Mark Kozelek, poznatiji kao Sun Kil Moon, u listopadu nastupa u Sloveniji, i to samo nekoliko tjedana prije izlaska njegovog novog albuma.

Američki pjevač i gitarist započeo je karijeru krajem osamdesetih godina kao osnivač jednog od najpriznatijih slowcore bendova svih vremena, Red House Painters.

Nakon raspada benda 2001. Kozelek nastavlja snimati pod imenom Sun Kil Moon, prvo s bendom, a potom polagano u potpunosti prelazi na solo projekte.

Nakon nekoliko odličnih albuma poput ‘Admiral Fell Promise’ i ‘Among the Leaves’, Kozelek objavljuje iznimni ‘Benji’ 2014., jedan od najboljih albuma te godine prema gotovo svim relevantnim medijima. Pitchfork ga je čak proglasio jednim od najboljih sto albuma desetljeća dosad.

Sun Kil Moon nastupit će u Kinu Šiška u Ljubljani 17. listopada, a detaljne informacije i kako do ulaznica pronađite na službenoj stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 20:24