UČITELJ I UČENIK

VIDEO: KAKO JE CHUCK BERRY UČIO KEITHA RICHARDSA SVIRATI GITARU 'Slušajući ga, shvatio sam što želim raditi u životu'

 YouTube

Na vijest o smrti Chucka Berryja pjevač Rolling Stonesa Mick Jagger napisao je: "Želim mu zahvaliti za svu inspirativnu glazbu koju nam je podario. Zapalio je naše tinejdžerske godine i unio život u naše snove da postanemo glazbenici i izvođači.Njegove pjesme svijetlile su nad ostalima i bacile čudno svjetlo na američki san. Chuck, bio si čudesan, i tvoja je glazba urezana u nas zauvijek."

Jaggerov suborac iz benda, gitarist Keith Richards objavio je na Twitteru: "Ja čak ni ne znam je li Chuck shvaćao što je napravio. Mislim da nije. To je bila toliko totalna stvar, sjajan ritam koji dolazi s igle svih Chuckovih ploča. Tad sam shvatio što želim raditi."

Povodom smrti Chucka Berryja društvenim mrežama proširila se snimka zajedničkog muziciranja Chucka Berryja i Keitha Richardsa, zabilježena u koncertnom dokumentarcu Taylora Hackforda iz 1987. 'Hail Hail Rock 'N Roll' prigodom Chuckovog 60. rođendana.

Snimka prikazuje kako Chuck Berry uči Keitha Richardsa svirati svoju pjesmu 'Oh Carol', klasični r'n'r hit iz ranih dana Chuckove karijere, i strpljivo ga ispravlja dok ne nauči.

Chuck Berry & Keith Richards - Oh Carol from Music Management USA on Vimeo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 18:08