'VJERUJ U MENE'

VIDEO Objavljena snimka akustičnog live nastupa Hladnog piva sa 'tajnog sessiona'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 08.02.2018. u 16:10

Vilim Hlušička

Hladno pivo na Akustika sessionu

 

Sredinom siječnja skupina Hladno pivo nastupila je u zagrebačkoj glazbenoj knjižari Rockmark, u sklopu programa Akustika. Kratkom svirkom, u akustičnom su izdanju tada izveli nekolicinu pjesama, među kojima se našla i 'Vjeruj u mene', predstavljena u novom videu Akustika serijala.

 

Povod nastupa skupine Hladno pivo tog utorka, 16. siječnja, u Rockmarku, bila je jubilarna 200. po redu svirka Akustike, za koju je pripremljeno 'Secret Session' izdanje. Naime, ime izvođača nije bilo poznato do samog početka svirke i tek je dolaskom glazbenih gostiju na pozornicu glazbene knjižare u Berislavićevoj 13 otkriveno o kome je riječ.

 

“Večeras nas je dopao zadatak da ovdje pokušamo odsvirati nešto akustično, što baš nije naša uža specijalnost”, riječi su kojima je Mile Kekin započeo ovo glazbeno druženje, a skupina je pjesmu po pjesmu, kroz priču i kratko akusticiranje okupljenoj publici priuštila poseban akustični koncert, u izdanju u kojem ih rijetko viđamo.

 

Djelić atmosfere s akusticiranja u Rockmarku zabilježen je u novom videu Akustika serijala – snimka live-akustične izvedbe pjesme 'Vjeruj u mene' dostupna je putem YouTube stranice programa. Video je snimila i montirala Marta Soljačić, dok je za audio zaslužan Antonino Šimić (Greenwood Studio).

 

Pjesma 'Vjeruj u mene' originalno je objavljena 2015. godine,  kao treći po redu singl s tada novog studijskog izdanja 'Dani zatvorenih vrata'. Osim novih pjesama, Hladno pivo je tada predstavilo i svoj vlastiti label - Gajba Records, putem kojeg su i samostalno objavili izdanje.

 

Kako je već dobro poznato, Hladno pivo ove godine obilježava 30 godina svog djelovanja i tom prigodom pripremaju seriju posebnih koncerata, među kojima je svakako zamjetna njihova dvodnevna rezidencija u zagrebačkoj Maloj dvorani Doma sportova, gdje će koncerte održati 2. i 3. ožujka. Ulaznice za dvodnevno koncertno slavlje u Zagrebu dostupne su na službenim prodajnim mjestima - u glazbenoj knjižari Rockmark, Dirty Old Shopu, Aquarius CD Shopu, Dancing Bearu i na Eventimovim prodajnim mjestima.

Izdvajamo