DOM SPORTOVA

VIDEO: POZITIVAN KONCERT ODLAZI U POVIJEST Dubioza kolektiv dvostruki je headliner posljednjeg izdanja glazbenog spektakla, stižu i druga velika imena

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 22.08.2019. u 13:41

Filip Bušić, Anastazija Vrzina / Danijel Bartolic / CROPIX

Krankšvester, Dubioza kolektiv, Darko Rundek

 

Pozitivan koncert, naša najznačajnija i najdugovječnija dvoranska svirka, svojim će 15. izdanjem ujedno i završiti svoj put. S Dubioza kolektivom kao headlinerom oba dana i uz vjerojatno najjači lineup dosad, velikim dvodnevnim događanjem 22. i 23. studenoga u Velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova "Pozitivac" odlazi u povijest.

 

Programski kuriozitet 15. Pozitivnog koncerta svojevrsna je rezidentura najvećeg benda naše regije. Dubioza kolektiv nastupit će s punim koncertom obje večeri i time zaokružiti posebnu vezu s "Pozitivcem" započetu 2011. i nastavljenu 2014. pred rasprodanim dvoranama. Dubioza je u međuvremenu napunila prvo Arenu na Laništu, a onda i, prije desetak dana, mitski pulski amfiteatar u koji se naguralo 9000 ljudi.

U petak, 22. studenoga, program u Domu sportova otvorit će odlična grupa Manntra, nakon koje se na pozornicu penju Mile Kekin sa svojim solo materijalom i neponovljivi Darko Rundek s Ekipom. Jedan od najvećih autora našeg podneblja vratit će se time u dvoranu koju je trijumfalno rasprodao prije dvije sezone.

 

U subotu, 23. studenoga, čast za otvaranje koncerta pripala je sjajnom zagrebačkom Antenatu, poslije kojih dolaze dvije hip hop institucije - "otrovan" dvojac Krankšvester zabilježit će svoj premijeran nastup na Pozitivcu, jednako kao i Tram 11 koji će ponovno stupiti na scenu u dvorani u kojoj su 11. studenoga 2017. održali mitski povratnički koncert.

Pozitivan koncert u svojih je 14 godina postao najvažniji domaći glazbeni zimski događaj i jedan od najmasovnijih koncerata u regiji. Na današnjoj hrvatskoj sceni "Pozitivac" se, primjerice, jedini održava u Velikoj dvorani Doma sportova i to dva dana zaredom. Dosadašnje programe ispunjavala su ogromna domaća, regionalna, ali i internacionalna imena među kojima se posebno ističu Josipa Lisac, Hladno pivo, Bajaga & Instruktori, Urban & 4, Let3, Brkovi, PipsCHips&Videoclips, Elemental, Goran Bare & Majke, TBF, Jinx, Laibach, Kawasaki 3P, Nipplepeople, S.A.R.S., Quasarr, M.O.R.T., Kandžija & Gole žene, Repetitor, Svadbas, The Stranglers, Stereo MC i prošlogodišnji headlineri Editors te dakako Darko Rundek i Dubioza kolektiv.

Sam koncert nosio je edukativan moment kao jedna od akcija HUHIV-a kojim se ukazuje na probleme AIDS-a i HIV-a. Edukacija, poticanje na testiranje i odgovorno ponašanje među mladima i osobama s rizičnim ponašanjem te borba za AIDS free generaciju bili su glavni ciljevi HUHIV-a i našeg najvećeg dvoranskog koncerta.

- Kroz dugih 15 godina Pozitivan koncert višestruko je ispunio svoju misiju, dotaknuo mnoge generacije i utjecao na stvaranje zdravijeg društva. Ovogodišnje 15. izdanje 'Pozitivca' kao velikog dvoranskog koncerta povodom Svjetskog dana AIDS-a ujedno je i posljednje u ovom formatu. Svrha i misija Pozitivnog koncerta i dalje će živjeti i razvijati se. Udruga HUHIV nastavit će tradiciju usmjerenu edukaciji i zdravlju mladih u formatima prilagođenim novim generacijama, s ciljem stvaranja AIDS free generacije. Hvala svim fanovima, glazbenicima, partnerima, sponzorima, suradnicima i medijima koji su zajedno s nama širili pozitivne vibracije, što ćemo nastaviti raditi i u narednim godinama - tim riječima su kolege iz Udruge HUHIV, koja je uz LAA suorganizator koncerta, na najbolji mogući način predstavile posljednje izdanje.

 

Standardno povoljno ulaznice za Pozitivan koncert u prodaju kreću u petak, 23. kolovoza u 9 sati. Cijena jednodnevnih ulaznica iznosit će 80 kuna do 15. rujna. Od 16. rujna do 21. studenoga iste će stajati 90 kuna, a ostane li ih na dan koncerta cijena će im biti 100 kuna.

Dvodnevna festivalska ulaznica u prodaji će se naći po 120 kuna do 15. rujna te 140 kuna od 16. rujna nadalje. Dvodnevne ulaznice nisu prenosive na druge osobe te će ih vlasnici prvi dan morati zamjeniti za narukvicu pred Domom sportova. Ulaz na subotnji program bit će uz pokazivanje narukvice na ulazu.

Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13) i Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), sva prodajna mjesta Eventima i online www.eventim.hr. Kupci koji ulaznice plaćaju Mastercard® ili Maestro® karticama online preko Eventima ostvaruju popust od 10%.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo