'KAKO IZGLEDA KRAJ'

VIDEO: PREMIJERA SPOTA Nostalgični ste za '80-ima? Ovaj novi, neodoljivi retro bućkuriš benda pocket palma vratit će vas u to šareno i ludo doba

pocket palma
 Hrvoje Banić
 

Duo pocket palma spotom za sjajan novi singl "Kako izgleda kraj" u vama će probuditi nostalgiju za šarenim i ludim osamdesetima - zaplovite s džepnim palmama u kolaž analognog doba koje savršeno interpretiraju u svojem audio-vizualnom izričaju.

Ovaj zabavni video i apsolutno plesna melodija uokviruju mračniju liriku koju su Luka i Anja zapakirali u neodoljivu glazbenu poslasticu:

- 'Kako izgleda kraj' je vrlo plesna pjesma s malo mračnijom tematikom. Inspiracija za nju proizašla je iz egzistencijalnih razmišljanja o generalnom stanju u svijetu i našim osobnim borbama. Kroz tekst se provlači tematika odluke življenja u trenutku, a cijelu atmosferu podižu veselije synth dionice.

Atraktivni spot nastao je pod redateljskom palicom Fillipa Filkovića Philatza, a kreativni dvojac pocket palma na snimanju se odlično zabavio:

- Ideja za spot nastala je u suradnji s Filipom Filkovićem Philatzom i bazira se na TV programu osamdesetih. Htjeli smo prikazati što više situacija kao što su tjelovježba, razne reklame i emisije te napraviti jedan pravi retro bućkuriš.

Njihovu viziju opisuje i redateljski mastermind Filković:

- Glavna ideja bila je napraviti spot koji izgleda kao da je stvoren iz niza arhivskih televizijskih kadrova koji nekim čudom odgovaraju pjesmi. Tehniku snimanja, način i pristup režiji te produkciji morali smo svesti na barem minimum onoga kako se radilo prije trideset godina.

"Kako izgleda kraj" posljednji je singl koji će pocket palma predstaviti prije koncertne promocije debitantskog albuma koja će se održati 29. veljače u Tvornici kulture. pocket palma u Tvornicu dolazi "naoružana" fantastičnim singlovima i hvaljenim albumom koji je, osim digitalno, objavljen na CD-u, vinilu te audio kaseti.

Ova izdanja nastala su povodom obilježavanja 25. godišnjice Aquarius Recordsa, a pocket palma koja svojim retro, ali modernim zvukom utjelovljuje najbolje od prošlosti i budućnosti glazbe, savršen je ambasador te poruke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:50