KREĆE SPEKTAKULARNA TURNEJA

VIDEO: RAMMSTEIN NAPOKON OBJAVIO NOVI STUDIJSKI ALBUM Obožavatelji su ga čekali dugih deset godina

 Promo
 

Ako se netko voli igrati vatrom, to je Rammstein. Stoga ne čudi kako upravo jedna šibica krasi naslovnicu njihovog novog studijskog albuma naslova "Rammstein", koji je svjetlo dana ugledao upravo u petak, 17. svibnja. Iščekivano izdanje dostupno je i hrvatskoj publici - u CD shopovima te putem digitalnih glazbenih platformi, Deezera i Google Playa:

https://umhr.lnk.to/Rammstein

Obožavatelji su na ovo novo studijsko izdanje čekali deset godina - prethodio mu je zamijećen album "Liebe ist für alle da" (2009.).

View this post on Instagram

The new Rammstein album - out now! ramm.st/album #rammstein

A post shared by Rammstein (@rammsteinofficial) on

- U potpunosti razumijem fanove koje možda nervira činjenica da toliko dugo trebaju čekati na novi materijal - iskreno govori Christoph Schneider u intervjuu za njemački Metal Hammer i nastavlja: "No nama treba vremena da zaista budemo dobri. To je naš standard - izvući maksimum iz svake note".

Novo izdanje donosi 11 pjesama, uključujući i prethodno objavljene singlove "Deutschland" te "Radio", koji su do sad prikupili više od 100 milijuna streamova i pregleda pratećih videospotova. Uz Rammstein, za produkciju izdanja zaslužan je i Olsen Involtini, njihov dugogodišnji suradnik.

Novi materijal bend će uskoro započeti predstavljati i uživo - 27. svibnja kreću na veliku stadionsku turneju, za koju se već sad može reći da je većinom rasprodana. Najbliže našem prostoru nastupit će 8. i 9. lipnja u Münchenu te 22. i 23. kolovoza u Beču.

U svom specifičnom stilu Christian Flake Lorenz je za Metal Hammer komentirao turneju: "Svirati na stadionu je zapravo za djedove. Nikad nisam vidio da neki cool mladi bend svira stadionske nastupe, to je više za živuće mrtvace, kao The Rolling Stonese i AC/DC. Nikad ne bih išao na stadion pogledati nečiji nastup, to nije dobro niti za izvođača, niti za publiku. To me podsjeća na odnos Istočne Njemačke prema programu kulture - vidiš nešto, ali s tim ne možeš uspostaviti odnos".

Navedeni intervju zaključio je Richard Z. Kruspe slikovitim opisom novog albuma: "Često me pitaju da usporedim novi album s prethodnim. Uistinu vjerujem kako je novi album zanimljiviji i muzikalniji, nije toliko kontroliran. Rekao bih da zvuči kao Rammstein 3D - ima dubinu koju nismo imali prije".

Album je dostupan za slušanje putem digitalnih glazbenih platformi, a fizičko izdanje u prodaji je u CD shopovima!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:45