'OSTAVI TRAG' POSTAO 'DUCKWORTH'

VIDEO: REPERSKA MEGAZVIJEZDA KENDRICK LAMAR SEMPLIRALA EX-YU JAZZ ROCKERE 'Recite Tihomiru hvala za bezvremensku glazbu'

Kendrick Lamar
 Andrew Kelly/File Photo / REUTERS

Sempliranje je integralni dio zvuka rap glazbe od samih početaka žanra. Hip hop producenti dijelove glazbe drugih izvođača koriste kako bi stvorili nove skladbe uz pomoć kojih reperi stvaraju svoje pjesme.

Neki producenti, koji imaju puno manje novaca na dispoziciji, skrivaju samplove koje koriste, dok oni drugi, koji rade za velike izvođače, spremno navode koju su skladbu posudili i prenamijenili.

Blackout Hip Hop piše da je na novom albumu 'DAMN.' rep superzvijezde Kendricka Lamara na u pjesmi Duckworth semplirana pjesma 'Ostavi trag' bivše jugoslavenske jazz rock grupe September.

September su 1975. godine osnovali orguljaš Tihomir Pop Asanović i gitarist-pjevač Janez Bončina zvani Benč. Osim što je svirao u Septemberu, Asanović je bio član i zagrebačkog rock sastava Time.

'Recite g. Tihomiru Popu Asanoviču da sam rekao: 'Hvala ti za bezvremensku glazbu i da se nadam da ćemo se fotografirati zajedno jedan dan'', rekao je za producent pjesme Duckworth 9th Wonder za Blackout Hip Hop.

Pjesma 'Ostavi trag' nalazi se na Septemberovom albumu 'Zadnja Avantura' koji je izdan 1976. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 13:02