GLAZBENI GENIJALCI

VIDEO: ROCK ZBOG KOJEG SE ISPLATI 'POTEGNUTI' DO LJUBLJANE Hvaljeni The Horrors dolaze u susjedstvo, evo zašto ih vole Depeche Mode i Arctic Monkeys

 Dominic Louth / Promo
 

Ljubljanski Centar za urbanu kulturu - Kino Šiška - u petak, 1. prosinca, ugostit će The Horrors, hvaljene engleske psiho-rokere, koji će na prvom samostalnom koncertu u Sloveniji predstaviti novi studijski materijal, koji su snimili poslije trogodišnje stanke. Naime, dugoočekivani peti album "V" ovaj peteročlani bend objavio je u rujnu ove godine, a kritičari su ga već proglasili "njihovim najboljim rock izdanjem".

The Horrors su nastali 2005. u Essexu, a englesku scenu vrlo brzo osvojili su "šarenim", psihodeličnim, post-punk zvukom, u kojem se itekako može čuti utjecaj njihovih idola - glazbenih velikana iz legendarnog benda The Jesus and Mary Chain, ali i The Curea.

Dominic Louth / Promo

Drugi album "Primary Colours" producirao im je Geoff Barrow iz Portisheada, a kultni časopis NME svojedobno ga je opisao kao "jedno od najveličanstvenijih rock ostvarenja u povijesti glazbe".

Dečki iz The Horrorsa planetarnu popularnost potvrdili su spektakularnim svirkama na prestižnim festivalima poput Glastonburyja i Reading and Leedsa, a gostovali su i na turnejama s kolegama iz bendova Arctic Monkeys, Florence + the Machine i Depeche Mode.

Singl "Machine", skinut s njihova aktualnog albuma "V" (valja napomenuti kako ga je producirao Paul Epworth, koji je surađivao i s FKA twigs, Lorde te Paulom McCartneyjem) dokazuje da su The Horrors definitivno na vrhuncu svoje kreativne snage, a obožavatelji će se u to moći uvjeriti na skorašnjem koncertu, zbog kojega se itekako isplati "potegnuti" do Ljubljane.

Engleske rokere na ovoj turneji prati i argentinski industrial-dream pop dvojac Mueran Humanos, koji uspješno spaja eksperimentalni, punk i avangardni glazbeni izričaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:05