GLAS IZ GROBA

VIDEO: ROY ORBISON KREĆE NA TURNEJU 30 GODINA NAKON SMRTI. JEZIVO ILI GENIJALNO? Pogledajte kako pjeva hologram 'slavuja' rocka

 Roy Orbison
 

Hologram Roya Orbisona za tri mjeseca kreće na turneju koja obuhvaća niz koncerata uz pratnju orkestra Kraljevske filharmonije, a prvi koncert će se održati u travnju u Velikoj Britaniji. Projekt je odobrila ustanova koja drži prava na djela legendarnog rock pjevača koji je preminuo 1988. godine.

Orbisonov sin Alex, koji vodi Roy Orbison Music, kazao je da je "obitelji bilo čudesno emotivno iskustvo vidjeti to prvi put i znaju da će publika širom svijeta imati istu reakciju".

Hologram je napravila tvrtka BASE Entertainment koja se bavi različitim produkcijama u Las Vegasu, a sličnu "reinkarnaciju" rade i s opernom pjevačicom Marijom Callas, koja će više od četiri desetljeća nakon smrti "debitirati" u svibnju ove godine u Tokiju.

Pogledajte kako pjeva hologram Roya Orbisona:

Posljednjih godina bilo je više različitih inicijativa da se hologrami slavnih glazbenika izvedu na svjetske turneje, od Franka Zappe do Liberacea, ali do sada je to u obliku holograma uspio jedino pokojni glazbenik Ronnie James Dio, koji je 1979. u Black Sabbathu zamijenio Ozzyja Osbournea, a poznat je po tome da mu se pripisuje gesta "metalnih rogova", karakteristična za heavy metal scenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:15