JEDINI NASTUP U REGIJI

VIDEO: SANJARI ČIJE ATMOSFERIČNE PJESME NEĆETE MOĆI IZBACITI IZ GLAVE Hvaljeni dream-pop/indie-electro bend s Islanda prvi put stiže u Hrvatsku

 Promo
 

Islandski indie-electro bend Vök objavili su novi spot za singl “Breaking Bones” ususret nastupu u Tvornici kulture u petak 23. veljače.

“Breaking Bones” ranije je objavljen kao singl s aktualnog albuma “Figure”, a pripadajući novi spot ponovno vraća u fokus ovu sjajnu pjesmu. Spoj emocija, različitih melodija i “down tempo” glazbe sjajno se nadopunjuje s futurističkim spotom koji porteretira distopijsku budućnost, nasilnu igru robota hokejaša, dok istovremeno glas pjevačice Margrét Rán uvlači u atmosferičnu pjesmu koja dugo ostaje u uhu.

Novi video označava i početak velike europske turneje u Francuskoj, Švicarskoj, Belgiji, Njemačkoj, Italiji, Poljskoj, Nizozemskoj, Njemačkoj, Češkoj, a na premijerni nastup u Hrvatskoj i jedini u regiji Vök dolazi u zagrebačku Tvornicu.

Opisujući ih kao dream-pop/indie-electro bend, njihov zvuk sastoji se od sanjivih dionica elektronske glazbe, melodičnih vokala, prigušenog saksofona i jasnih gitara. Vök je lako smjestiti uz bok imenima kao što su The Knife, The xx, Poliça i Phantogram, a oni za svoje uzore navode imena kao što su Portishead i Massive Attack - ipak, islandska četvorka stvara glazbu s vlastitim potpisom.

Sve je počelo u siječnju 2013., kad je bend nastao s ciljem da nastupi na natjecanju za mlade nade “Músíktilraunir”, a u samo nekoliko tjedana pripremili su pjesme, po prvi put ih izveli uživo i pobijedili.

Iste godine snimaju prvi EP “Tension”, poslije kojega je 2015. uslijedio EP “Circles”, a hvaljeni uradak predstavio ih je kao inovativne glazbenike s atmosferičnim i inteligentnim zvukom. Novi album “Figure” pun je emocija, distorzija, šaputavih melodija te sanjivih dionica koje su pod utjecajem znanstveno-fantastičnih filmova te izvođača poput The Weeknda i Little Dragona.

Ulaznice u pretprodaji stoje 60, dok će na dan koncerta biti 80 kuna, a mogu se kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18), Rockmarku (Berislavićeva 13), Aquarius CD Shopovima (Varšavska 13 i Branimir centar), na svim prodajnim mjestima Eventima te online na www.eventim.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 09:41