NAJAVLJUJU ŽESTOK NASTUP

VIDEO: Španjolski TerroloKaust predgrupa Combichristu, jednom od najenergičnijih bendova koji stiže u zagrebačku Močvaru

Andy LaPlegua (Combichrist)
 Profimedia, Capital pictures
 

Combichrist se vraćaju u Zagreb nakon pet godina kako bi promovirali novi album "One Fire" - koncert će se održati u Močvari u subotu, 13. srpnja.

Prije njih nastupit će španjolski industrial rokeri TerroloKaust, bend iz Barcelone osnovan prije 13 godina. Njihovo ime nastalo je, objasnio je frontmen Javi Ssagittara, tijekom čitanja brojnih knjiga o Drugom svjetskom ratu, a usmjereno je protiv svih oblika fašizma i diktatura.

Promo
TerroloKaust

Glazba TerroloKausta može se opisati kao industrial s puno elektronike i syntheva, začinjena vrlo karakterističnim vokalom već spomenutog Javija. Iako su nastupali na brojnim festivalima diljem Europe, ovo će im biti prvi nastup u Hrvatskoj, a svojim izričajem savršeno će se uklopiti uz Combichrist.

A aggrotech/industrial metalci iz Combichrista pažnju šire javnosti na sebe su skrenuli kao predgrupa Rammsteinu u zagrebačkoj Areni 2010. godine. Bend je u 16 godina postojanja objavio osam albuma, a deveti "One Fire" svjetlo dana ugledao je prošli mjesec.

Čovjek koji stoji iza Combichrista je Norvežanin Andy LaPlegua koji je bend osnovao 2003. kao samostalni projekt u Atlanti. U počecima je kraj sebe na pozornici imao još jednog glazbenika, a tijekom godina pridružuju im se i drugi.

Bend su obilježile relativno česte promjene članova, a trenutačnu postavu čine: vokal Andy LaPlegua, gitarist i back vokal Eric13, klavijaturist i back vokal Elliot Berlin, perkusionist Nick Rossi i bubnjar Will Spodnick, koji je u bend došao ove godine.

Cijena ulaznice u pretprodaji je 135 kuna, a na dan koncerta iznosit će 160 kuna - mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i Dallas Music Shopu u Rijeci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 04:20