DRUGI KONCERT U TVORNICI

VIDEO: THE SLOW READERS CLUB NOVI ALBUM PREDSTAVIT ĆE I U ZAGREBU 'Tekstovi govore o ljubavi, otuđenju, usponu desničarskih populista...'

The Slow Readers Club
 Sarah Junker
 

Izvrsna mančesterska četvorka The Slow Readers Club vraća se u Tvornicu kulture u srijedu, 29. travnja. Godinu dana poslije premijernog pojavljivanja pred zagrebačkom publikom, a nakon što su im mediji predvidjeli siguran povratak, bend će u hrvatskoj metropoli predstaviti novi album “The Joy Of The Return” koji je najavljen za 20. ožujka.

Energija bubnjeva i zarazne gitarske dionice isprepliću se s glasnim himnama i melodičnim refrenima koji tjeraju na ples, a sve to donosi, primjerice, najavni singl “All I Hear”, koji govori o nemogućnosti utjecanja na promjenu.

Bend kroz cijeli album istražuje različite sonične pravce, uz primjetan utjecaj dark power popa s prijašnjih izdanja, a to se može čuti i kroz strastvenu “All The Idols” ili “Jericho” nabijenu indie gitarama.

- Mislim da je ovo svakako jedan od najzanimljivijih i najispunjenijih albuma. Tekstovi govore o ljubavi, otuđenju, usponu desničarskih populista i komentiraju propagandu koju pokreću algoritmi, a kao i uvijek pokušavam predstaviti te tekstove energičnom melodijom - objasnio je pjevač Aaron Starkie.

Svjetski mediji ovu četvorku nazivaju jednim od najuzbudljivijih bendova iz Manchestera i budućim velikanima, a u Tvornici ćete moći čuti kako zvuči njihov rock.

The Slow Readers Club prošlu godinu završili su velikom europskom turnejom po klubovima svih većih europskih država, koja je pratila hvaljeni treći album “Build A Tower”, dok je većina britanskih nastupa bila rasprodana odmah po objavi. I 2020. u znaku je koncerata - dečki će se od ožujka do svibnja otisnuti na veliku europsku turneju koja ih vodi kroz UK i Nizozemsku, Švedsku, Dansku, Njemačku, Češku, Budimpeštu, Švicarsku, Italiju, a na jedini nastup u regiji svratit će u Zagreb i Tvornicu.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 60 kuna, a na dan koncerta stajat će 80 kuna. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13) i Aquarius CD Shop (Varšavska 13), sva prodajna mjesta Eventima te online na www.eventim.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:42