NOVI SINGL SPLITSKOG REPERA

VIDEO: VOJKO V IMA NOVU PJESMU KOJA BI MOGLA POSTATI HIMNA SVIH PROSVJETARA U ŠTRAJKU On poručuje: 'Ma, to se sve samo poklopilo'

 

Daj mi moju lipu, daj mi moju kunu, daj mi mog slavuja, daj mi moju tunu - zahtijeva Vojko V. u svojoj novoj pjesmi “Moja lipa”, koja bi mogla postati himna svih prosvjetara u štrajku, svih onih koji čekaju plaće, kao i onih koji smatraju da su im plaće premale, a porezi previsoki.

Za “Moju lipu” snimljen je i videospot u režiji Rina Barbira i Vinka Pelicarića, u kojem se Vojko V. (pravim imenom Andrija Vujević) pojavljuje u odijelu s kravatom i tako odjeven repa: “Ne želim plaćat bend zato nastupam na matricu, koju radim sam jer ne dam pare nikom, DJ-a plaćam slabo pa mi kažu da sam Židov, svi kažu da sam škrt kada dilim plaću, kažu da sam škrt - kupia sam Daciu, brojim pare dvaput ka pokojna baba...”

Je li pjesma autobiografska, pitamo Mažuranićeva frenda i buraza Jurja Dobrile, odnosno Vojka, koji je u novom hitu otkrio i svoje rodbinsko-prijateljske relacije.

- Nije - kratko i jasno, u svom stilu, odgovara splitski glazbenik, koji je davno izjavio kako se ne želi baviti politikom u Hrvatskoj, premda mnoge njegove pjesme, pa tako i nova, “Moja lipa”, daju naslutiti da ipak nije tako.

- Ma, to se sve samo poklopilo. ‘Moja lipa’ nastala je početkom ljeta, nema veze s aktualnom situacijom u zemlji.

Što me inspiriralo da napišem ovakve stihove?

Rima! Jednog dana probudio sam se i shvatio kako se riječi ‘tuna’ i ‘kuna’ savršeno rimuju - objašnjava Vojko V. Zbog čega je videospot (koji u prvih nekoliko dana ima više od 200 tisuća pregleda, a u kojem se u epizodnim ulogama pojavljuju i General Woo i Target) snimio skoro pola godine nakon nastanka pjesme?

- Prije nikako nisam uhvatio vremena zbog silnih nastupa - kaže Vojko, koji je spot snimao u Zagrebu.

U odijelu poslovnog čovjeka koje je nosio zbog snimanja, ali i kao novi Varteksov maneken u kampanji nazvanoj “Nesavršeni muškarci u savršenim odijelima” - odlično se osjećao. Kako kaže, najbolje se, inače, osjeća odjeven u trenirku i šlape, no dobro mu je pristajalo, podsjeća, i “Bachovo odijelo” što ga je nosio na koncertu u Domu sportova zahvaljujući ljudima iz splitskog HNK koji su mu ga za tu priliku posudili.

Je li “Moja lipa” najava Vojkova drugog albuma “Dvojka”?

- Ne vjerujem. Mislim da ću sad, za prvu ruku, izbacivati pjesmu po pjesmu. Jer, dok ja snimim album, prođe voz - kaže Vojko V.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:35