NOVO POGLAVLJE BENDA

VRAĆA SE MANDO DIAO Prvi samostalni zagrebački koncert jednog od najuspješnijih izvoznih proizvoda švedskog rocka

AUTOR:
  • Jutarnji.hr

 • OBJAVLJENO:
 • 02.10.2017. u 19:15

 • Profimedia, UPPA News

   

  Slavna švedska rock četvorka Mando Diao će, nakon premijernog nastupa pred hrvatskom publikom na INmusic festivalu 2012. godine, u veljači održati dugoočekivani prvi samostalni koncert u Zagrebu.

  Mando Diao osnovali su Björn Dixgärd i Daniel Häglund 1999. godine nakon višegodišnje zajedničke suradnje u sklopu benda Butler. Već prvi nastupi po švedskim klubovima privukli su pažnju publike i kritike, a ubrzo je uslijedio i ugovor s izdavačkom kućom EMI.

  Prvi album „Bring 'Em In“ Mando Diao u Švedskoj izdaju 2002., a 2004. godine međunarodno izdanje albuma lansira zavidnu međunarodnu karijeru. Uslijedili su još uspješniji i međunarodno izvrsno primljeni „Hurricane Bar“ 2004. godine, „Ode to Ochrasy“ 2006. godine, „Never Seen The Light Of Day” u 2007. godini,  a kulminaciju međunarodne karijere Mando Diao su doživjeli s petim studijskim albumom „Give Me Fire“ iz 2009. godine na kojemu se nalazi i njihov najveći hit Dance With Somebody.

   

  Mando Diao su u relativno kratkom vremenskom roku uz niz odličnih albuma i singlova osigurali titulu jednog od najuspješnijih švedskih izvoznih glazbenih proizvoda. Nakon kompilacije najvećih hitova, u 2012. godini bend se okreće svojoj matičnoj publici i snima prvi album s tekstovima isključivo na švedskom jeziku, a 2014. eksperimentiraju i sa elektro rock zvukom te izdaju sedmi studijski album „Ælita“.

  U svibnju ove godine Mando Diao izdali su osmi studijski album „Good Times“ i započeli novo poglavlje benda. Pred hrvatsku publiku vraćaju se u sklopu europske turneje 7. veljače 2018. godine nastupom u Paviljonu 9 Zagrebačkog velesajma.

  Izdvajamo