VELIKI ZAGREBAČKI KONCERT

VREĆO SE VRAĆA Najinteresantniji interpretator sevdaha novije generacije na svjetskoj turneji

 Sead Šašivarević
 

ZAGREB - Božo Vrećo, jedan od najpoznatijih interpretatora sevdaha novijeg doba, vraća se u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog 22. listopada ove godine, na svoj veliki zagrebački koncert nakon gotovo dvije godine izbivanja. Ovoga puta pojačan moćnim live bandom punim vrhunskih glazbenika, Božo će proći kroz svoj sada već prilično bogati diskografski katalog.

Božo Vrećo lirski je tenor s ogromnim vokalnim rasponom, koji svojim neobičnim glasom i vizualnim identitetom izaziva oluje entuzijazma i inspiracije kod publike, a dokaz tome su rasprodane koncertne i kazališne dvorane, kao i sakralni objekti diljem Europe i svijeta.

Nakon što se preko 50 godina nitko nije usuđivao unijeti promjene u postojeći sevdah i zapisati novi tekst po uzoru na stare tekstove, Božo Vrećo se među glazbenim pionirima novije generacije istakao kao najinteresantniji i najpoznatiji interpretator i kantautor skorijeg vremena.

Sead Šašivarević

Po završetku fakulteta arheologije u Beogradu, kojeg okončava zvanjem magistra, Božo Vrećo, odlučuje se za novi početak, u kojem muzika preuzima cijeli njegov život, postaje misija i jedini cilj. Seli se u Sarajevo, centar sevdaha, i u kratkom periodu osvaja srca svojim glasom. Sa svojim prvim sarajevskim bendom, Halka, objavljuje dva albuma, “Halka” i “O ljubavi”.

Ubrzo počinje solo karijeru i izdaje album “Moj sevdah” (2014) na kojem je, osim interpretacija poznatih sevdalinki i njegova prva autorska kompozicija “Lejlija”, pjesma posvećena njegovoj voljenoj majci. “Lejlija” doživljava neviđeni uspjeh, postavlja standard i njegov prepoznatljiv pečat u pisanju i interpretiranju autorske sevdah glazbe, što ga inspirira u nastavku stvaranja posve nove ljubavne poezije, opjevane na njegovom dosad najtiražnijem albumu “Pandora” (2017).

Zagrebački koncert biti će jedna od postaja velike Božine svjetske turneje ove godine, na kojoj je već posjetio Asutraliju i Amsterdam, na redom rasprodanim koncertima. Upravo ovog vikenda, put ga tako vodi u Berlin, a već idući mjesec čekaju ga koncerti u Nišu, Novom Sadu i Podgorici.

Sead Šašivarević

Ulaznice za koncert u Lisinskom u prodaju iduću već u ponedjeljak, 8. travnja, kroz sustave Eventima i Ulaznice.hr, na svim njihovim prodajnim mjestima, kao i naravno na blagajni Lisinskog i njihovim web stranicama. Cijene ulaznica iznose 130, 160 i 190 kn, ovisno o sektoru sjedenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:57