SEA STAR FESTIVAL

WU TANG CLAN ZA JUTARNJI UOČI NASTUPA U UMAGU: 'Dolazimo proslaviti s vama 25 godina benda'

Bit će najveća atrakcija Sea Star festivala, koji se održava u Umagu, a njihov je nastup na rasporedu 25. svibnja

U subotu, 25. svibnja, Addiko Tesla pozornica umaškog Sea Star festivala donosi najveću hip-hop grupu u povijesti, Wu-Tang Clan.

Fanovi iz čitave regije stići će u Umag i, nesumnjivo, atmosfera će biti užarena. Klan dolazi u punom sastavu, praćen i nekim pridruženim članovima te reperske megaobitelji.

Turneja

Njihova glazba, stav i kreativnost zvuče svježe i uzbudljivo i za nove generacije. Njihova aktualna europska turneja “Bogovi rapa”, koja slavi 25 godina epohalnog izdanja “Enter the Wu-Tang (36 Chambers)”, do sad je bila rezervirana za sjeverni i zapadni dio Europe. Uoči koncerta u Umagu porazgovarali smo s članovima klana Young Dirty Bastardom i Cappadonnom, naglasivši im kako je publika itekako uzbuđena oko njihovog nastupa. Što oni očekuju na kraju svoje turneje?

- Očekujem još malo istraživanja. Ja sam istraživač, kao Kristofor Kolumbo.

Obožavam putovati i istraživati, pa i k vama dolazim istražiti svoj talent, muziku, ali i vaše prostore i ljude - rekao nam je Young Dirty Bastard, sin Ol’ Dirty Bastarda, osnivača benda i čovjeka koji je iza sebe ostavio hitove poput “Shimmy Shimmy Ya,” “Brooklyn Zoo,” i “Got Your Money”.

Upitali smo ga i da prokomentira činjenicu da je kvart u kojem je odgojena okosnica benda, Park Hill u New York Cityju, upravo nedavno proglašen Wu-Tang četvrti njima u čast. Gradsko vijeće odlučilo je i da se 9. studenoga slavi kao Dan Wu-Tang Clana.

- To je veliki blagoslov. Većina benda je bila odgojena u tom kvartu, i iz njega smo osvajali svijet i postajali sve veći. To je vrijedno za svu našu djecu, to im je podsjetnik da se sve može ostvariti iz ‘hooda’, pa čak i na tako veličanstvenom levelu kao što je to učinio Wu-Tang Clan - govori Young Dirty Bastard.

Deseti član

Na liniju se spaja Cappadonna, poznatiji i kao Cappachino. Njegov je status u klanu varirao tokom godina, a na njega su se fanovi često referirali kao na “Neslužbenog desetog člana”. Službeno će i potvrđeno, međutim, sletjeti privatnim avionom s bendom u Hrvatsku te će se i on pojaviti na umaškoj pozornici, uz bok ostalim legendarnim članovima klana.

Uz njega i Young Dirty Bastarda dolaze dakle i RZA, Method Man, Masta Killa, GZA, Raekwon, Ghostface Killah, Inspectah Deck, U-God te DJ Mathematics. Koliko je bilo teško okupiti momke za ovakvu turneju, budući da je svaki od njih, kako znamo, posvećen i nekim drugim muzičkim projektima?

Originalni zvuk

- Da, svatko ima neke svoje obveze i svoju muziku koju radi. Međutim, okupiti se za ovu turneju, ovu obljetnicu i odraditi je kako priliči je bilo jako važno za nas. Željeli smo djeci pokazati da je obitelj i dalje na okupu, i da rastura - rekao nam je Cappadonna.

A što su pripremili za pozornicu Sea Star festivala? - Plan je izaći na tu pozornicu i dati ljudima album ‘36 Chambers’, sve naše klasike, od ‘Protect Ya Neck’ pa nadalje. Bit će ludo, znam. Ideja ove turneje je pokazati da je Wu-Tang itekako sposoban držati prvu liniju hip-hop fronta, i to nakon 25 godina. Da, rap se promijenio otkako smo započeli, ali to je normalno. Mijenja se sleng, tehnologija, sama glazba.

Izazovno je i zadovoljavajuće sve to pratiti, mijenjati se pa i prilagođavati, a najljepše je kad shvatimo da je naš originalni zvuk i dalje vrlo vrijedan novim reperima koji se uspinju scenom i postaju slavni. Za više od toga trebat će doći na naš nastup, a cijeli Wu-Tang poručuje, razvalit ćemo! - najavio je Cappadonna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:28