DVIJE SPEKTAKULARNE VEČERI

Zagrebačka filharmonija i maestro Dmitrij Kitajenko - snimanje nosača zvuka Oehms classics-a

 

Koncerti 7. i 8. studenog pripadaju još jednom od onih pravih povijesnih trenutaka za naš orkestar jer će snimke koncerata biti trajno sačuvane u nosaču zvuka u izdanju najprestižnije diskografske kuće za klasičnu glazbu na svijetu – Oehms classics-a.

Zagrebačka filharmonija će upravo tada snimiti treći CD za prestižnu izdavačku kuću Oehms classics.

Orkestar će pod ravnanjem svog umjetničkog savjetnika, dobro poznatog zagrebačkoj publici, velikog maestra Dmitrija Kitajenka, održati glazbene izvedbe raskošnog zvuka, u filharmonijskom Crvenom i Plavom ciklusu.

Na glazbenom programu očekuju vas suite Ljetna noć i Skitska suita jednog od najznačajnih skladatelja 20. stoljeća, Sergeja Prokofjeva te Maskerada i Spartak, djela obilježena širokom pjevnom melodijskom linijom, bogatim ritmičkim pomacima i blještavim orkestralnim koloritom, armenskog skladatelja Arama Hačaturjana.

S prvim CD-om pridružili smo se elitnom krugu orkestara koji snimaju za ovu uglednu etiketu, s drugim CD-om pozicionirali smo se na međunarodnom glazbenom tržištu, a s trećim CD-om dodatno obogaćujemo našu diskografiju i zaokružujemo vrijednu suradnju s jednim od najvećih dirigenata današnjice započetu u sezoni 2011/2012, a za vrijeme koje je orkestar dobio novi umjetnički polet i kvalitetu.

Čak dvije večeri vrhunskih glazbenih izvedbi su pred Vama. I to s razlogom. Vidimo se u četvrtak i petak u 19.30 sati u dvorani Lisinski!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:59