5. ZAGREB JAZZ FESTIVAL

Zvijezde svjetskog jazza dolaze u Zagreb

Zagreb, 201009.James Carter Quintet nastupio je u maloj dvorani Vatroslav Lisinski prve veceri medunarodnih dana jazza . Foto: Mladen Pobi / Cropix
 Mladen Pobi/CROPIX

Najveći živući jazz glazbenik, 80-godišnji saksofonist Sonny Rollins, eminentni trubač Terence Blanchard i jedan od članova ugledne jazz familije Marsalis, saksofonist Branford, zvijezde su trodnevnog Zagreb Jazz Festivala koji će se od 5. do 7. studenoga održati u Lisinskom i Kinu SC.

Direktor Zagreb Jazz Festivala Dražen Kokanović na tiskovnoj konferenciji u Hotelu Esplanade istaknuo je kako bez suradnje sa sponzorima poput VIP-a, Američkog veleposlanstva i Gradskog ureda za kulturu ovako jakog jazz festivala ne bi bilo, a pogotovo ne s cijenama ulaznica od 150 do 300 kuna jer koncerti ovakvih zvijezda u New Yorku koštaju od 100 do 300 dolara, dočim je Davor Hrvoj istaknuo kako Rollins (Lisinki, 5.11.), Marsalis (Kino SC, 6.11.) i Blanchard (Kino SC, 7.11.) u Zagreb dolaze sa svojim stalnim sastavima, pa nisu isključeni ni jam-sessioni poslije koncerata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:49