'VATROMET ZA KRAJ'

GRETTA IMA NOVI SPOT, FANOVI SAMI MOGU ODLUČITI ŠTO ŽELE GLEDATI! Bubnjar zbog rođenja djeteta propustio snimanje, naknadno ga 'ubacili' u video

 
 Jure Miskovic / CROPIX

Zagrebački rock kvartet Gretta snimio je dvije verzije videospota "Vatromet za kraj" - TV verziju i verziju 360 stupnjeva. Posebno je atraktivna i interesantna ova druga jer gledatelj u svakom trenutku može sam odlučiti što će gledati - na računalima je dovoljno pomicati miš u željenome smjeru, dok se na tabletima i pametnim telefonima, zahvaljujući senzoru pokreta, video u punih 360 stupnjeva može promatrati jednostavnim pomicanjem uređaja.

Za režiju i produkciju zaslužan je Davor Puklavec - Puki, a spot je snimljen u sobi prepunoj raznih vintage umjetnina, što mu daje retro štih, koji dodatno potenciraju "rockabilly" glumci Igor Recek "Gangster" i Ivana Benko (Greta MaCabre), jedna od najpoznatijih domaćih pin-up manekenki.

Snimanje spota prati i jedna zanimljivost - naime, taj dan je Robert Modlic, bubnjar Grette, dobio drugo dijete! S obzirom da je iz potpuno opravdanog razloga izostao sa snimanja, njegov dio odrađen je naknadno i "ubačen" na ekran televizora koji se nalazi u sobi s glumcima i ostalim članovima benda.

"Vatromet za kraj" je singl koji najavljuje nadolazeći, peti studijski album Grette. Riječ je o veseloj, melodičnoj i plesnoj pjesmi s intrigantnim tekstom, koji na neuobičajen način govori o prekidu ljubavne veze.

- 'Vatromet za kraj' jedna je od onih pjesama koja nam je odlično 'sjela' već u trenutku dok smo je stvarali. Pomalo je šlagerskog karaktera i vesele atmosfere, ljubavne je tematike i na neki način govori o happy endu - kaže Tomislav Čubek - Chubi, vokal i gitarist Grette te jedan od autora pjesme.

Upravo on, zajedno s Hrvojem Medanićem potpisuje glazbu i tekst, aranžman je djelo cijelog benda Gretta, za glazbenu produkciju odgovoran je Srđan Sekulović Skansi, a autor fotografije s naslovnice singla je Fulvio Vidić.

Gretta iza sebe ima četiri studijska albuma te brojne uspješne singlove i spotove. Osvojili su Porin, pobijedili na Karlovačko RockOff festivalu, dva puta nastupili u zagrebačkom Domu sportova i imali prvi regionalni silent koncert (umjesto razglasa, glazba se čula isključivo na bežičnim slušalicama).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:47