Screenshot
ALLADIN SANE

Hoće li David Bowie dobiti spomenik nadahnut legendarnim albumom?

Fanovi Davida Bowieja putem crowdfunding kampanje prikupljaju novac kako bi sasvim posebnom skulpturom odali počast svojem omiljenom glazbeniku.

Skulptura bi trebala imati oblik munje s naslovnice legendarnog albuma "Alladin Sane" i trebala bi biti smještena u Brixtonu, četvrti u južnom Londonu, svega nekoliko ulica dalje od Bowiejeve rodne kuće.

Screenshot

Munja s naslovnice albuma nadrasla je svoju prvotnu funkciju pukog grafičkog dizajna i u međuvremenu je postala simbol i jedan od prepoznatljivih motiva suvremene pop-kulture.

Pokretači kampanje namjeravaju prikupiti 990 000 funti, a dosad su prikupili gotovo 27 tisuća, ali broj donatora raste iz sata u sat pa nije nemoguće da će ostvariti cilj pogotovo uzme li se u obzir da kampanja traje još čitavih 27 dana.

U objašnjenju projekta napisali su da bi spomenik trebao biti "Neobjašnjiv, ali ipak nekako poznat – podsjetnik da postoji život izvan naše svakodnevice te da su glazba, umjetnost i znatiželja važni, pozitivni doprinosi kolektivnom postojanju."

David Bowie Memorial from This Ain't Rock'n'Roll on Vimeo.

Linker
19. travanj 2024 03:57