DRUGI DAN INMUSICA

FOTO: DELIRIJ NA JARUNU Dub reagge zvukovi Thievery Corporationa rasplesali tisuće ljude, a energični nastup Garabagea vratio je fanove u devedesete

 
 Ranko Šuvar / Hanza Media

Više tisuća odlično raspoloženih fanova sjajno se zabavljalo na OTP World Stageu INMusic festivala na Jarunu uz dub reagge zvukove Thievery Corporationa.

Druga večer in music na Jarunu prošla je očekivano dobro, a nakon nastupa Garbagae koji su počeli oko 21 sat, pravi delirij je nastao dolaskom Suedea koji su počeli oko 23.30.

Garbage je energičnim jednosatnom nastupom dobro rasplesao Jarun vraćajući fanove u devedesete kad su bili i najpopularniji zahvaljujući hitovima 'Stupid girl", 'Think i'm paranoid", 'Only happy when it rains' i drugima.

- Počeli smo 1995. i nismo u najluđim snovima mislili da ćemo ovoliko dugo trajati - rekla je pjevačica Shirley Manson i dodala da uživa u Zagrebu.

Ipak, Thievery Corporation je ukrao show, prostor ispred stagea napunio se u trenu, a dobro raspoloženu publiku ubrzo su doveli do delirija.

Pjevač Suedea Brett Anderson iznio je 80-minutni koncert praktički sam na leđima izvijajući se na stageu i u stalnom kontaktu i zagrljajima s publikom iz prvih redova. Hit za hitom, pred više desetaka oduševljenih fanova Suede su opravdali titulu headlinera druge večeri In music festivala, s jednim efektnim ali kratkim bisom.

U poslijepodnevnim satima, britanski punk folk kantautor Frank Turner sa svojim bendom The Sleeping Souls naveo je publiku da pjeva njegove pjesme poput "If I Ever Stray", "Road", "Photosynthesis" i "Four Simple Words". Na opće oduševljenje jednu pjesmu je otpjevao na hrvatskom, a pošlo mu je za rukom i da na hrvatskom izgovori kako mu je to 2354. koncert u karijeri. Svoju privrženost ovdašnjim obožavateljima pokazao je time što je nekoliko puta sišao u publiku i zaplesao s njom.

Portugalsko-afrička glazbena skupina Gato Preto u kasnim poslijepodnevnim satima donijela je na INmusic zaraznu kombinaciju elektroničkih bitova, bubnjeva i plesa. Jednako živa publika pratila je njihov nastup u ritmu afričkog bubnja i unatoč kiši koja je padala svega nekoliko minuta, ali dovoljno da ne iznevjeri tradiciju.

Na Hidden Stageu nastupila je i splitska kantautorica Ivana Pezo, poznatija kao Billie Joan, a nakon nje uslijedili su nastupi britanskog četverca Black Honey, francuskog benda Lysistrata. Nakon nastupa headlinera Suedea koji je završio nešto prije jedan sat ujutro svirali su Zeal & Ardor, a na pozornici Balkan By Night domaći rock bend Gatuzo.

Posljednjeg, trećeg dana četrnaestog izdanja INmusica nastupit će rock ikone The Cure, LP te domaći bendovi Mangroove, Kojoti i Kandžija i Gole Žene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 12:26