FENOMEN MIRO GAVRAN

4 ZEMLJE U MJESECA DANA Premijere djela hrvatskog književnika u Indiji, Rusiji, Njemačkoj i BiH

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 19.10.2017. u 14:33

Split, 290316.
U amfiteatru Doma mladih veceras je poceo 10. jubilarni festival pricanja prica Pricigin.Na Priciginu nastupaju nasi poznati knjizevnici i novinari kao sto su Zrinka Pavic, Nenad Stipanovic, Emir Imamovic Pirke i ostali.Moderatorica Pricigina je Patricija Vodopija.
Na fotografiji: pisac Miro Gavran u publici
Foto: Nikola Vilic / CROPIX
Nikola Vilić / HANZA MEDIA

ZAGREB - Hrvatski književnik Miro Gavran u idućih mjesec dana imat će četiri inozemne premijere i to u BiH, Njemačkoj, Rusiji i Indiji, priopćeno je iz Teatra Gavran.

 

Prva će biti izvedena drama "Sve o ženama" u režiji Darka Cvijetića u Pozorištu Prijedor 21. listopada. U glavnim ulogama će nastupiti Mirela Predojević, Sabina Halilović i Jelena Seksen.

 

Sensemble Theater iz Augsburga u Njemačkoj izvest će 28. listopada premijeru komedije "Lutka" u prijevodu Tihomira Glowatzkog i u režiji Sebastiana Seidela. U glavnim će ulogama nastupiti Kerstin Becki i Heiko Deitz.

 

Istoga dana bit će i premijera komedije "Muž moje žene" u izvedbi moskovskoga Teatra M-ART. Premijera će se održati u gradu Kirovu. Komediju je na ruski preveo Sergej Girin, redatelj je Mikhail Klushkin, dok u glavnim ulogama nastupaju Ekatarina Porubel, Anton Chudetsky i Victor Yourchenko.

 

Predstavu "Sve o ženama" priprema i WeMove Theater iz Bangalorea u Indiji, a premijera je najavljena za 23. studenoga. Drama će biti izvedena na karnatačkom jeziku, a prijevod i režiju potpisuje Sindhu Hegde dok u glavnim ulogama nastupaju Sri Priya, Soundarya Nagaraj i Sushma Nanjunda Swami.

 

Kako ističu iz Teatra Gavran, indijska premijera označit će Gavranov dvostruki jubilej: riječ je o četrdesetom jeziku na koji je neki njegov tekst preveden te o pedesetoj premijeri drame “Sve o ženama” koja je od 2000., kada ju je prvi put izveo zagrebački Epilog teatar, postavljana u kazalištima od Sjeverne i Južne Amerike, pa sve do Europe i Azije.

 

Miro Gavran je do sada više od 300 premijera diljem svijeta, koje su imale više od tri milijuna gledatelja, ističe se u priopćenju.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo