PREMIJERA U RIBNJAKU

'BEZDAN' Dramsko-plesni projekt inspiriran životom i djelom Ulderika Donadinija

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 22.11.2018. u 18:01

'Bezdan', autorski projekt Ana-Marie Bogdanović, Tatjane Rupcich i Mara Martinovića, premijerno će biti izveden 1. prosinca s početkom u 20 sati u Centru mladih Ribnjak, a reprizna izvedba biti će 2. prosinca u 20 sati.

Ovaj zanimljiv dramsko - plesni projekt ostvaren je prema autobiografskim elementima i književnom stvaralaštvu Ulderika Donadinija jednog od prvih predstavnika hrvatskog ekspresionizma u peru.

"Izvođači imitacijom pokreta poprimaju oblike skulptura i prenose ih osjetom i simbolikom  iz zaleđene strukture slike dinamiziranim nabrajanjem asocijacija u glazbi, riječi i kretnji u živo stanje, stapajući prostor, vrijeme, izvođače, scenografsku kostimografiju i gledatelje u jedno vrijeme, misao, cjelinu doživljaja. Oblici skulptura u funkciji su s psihološkim stanjima suvremenog čovjeka koji traži identitet i razloge svoje prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, otkriva težnju za istinskim vrijednostima, za mjestom mira i svetosti. Kroz jednostavan, prirodan i iskren vidni osjetilni doživljaj, skulpture sve povezuju, pobuđuju, oslikavaju i izražavaju unutarnji i vanjski svijet, prenose simboliku bezdana", ističe u najavi Tatjana Rupcich.

Autori projekta su Ana Maria Bogdanović, Tatjana Rupcich i Maro Martinović. Koreografiju potpisuju Ana Maria Bogdanović i Tatjana Rupcich.

Izvođači u predstavi su Maro Martinović, Ana Maria Bogdanović, Lara Frgačić, Nika Sarajlija i Anja Krušelj. Kostimografkinja je Milena Jurmić, a za oblikovanje svjetla zaslužan je Marko Crnčević.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo