NOVI USPJEH POZNATOG REDATELJA

Bobo Jelčić osvojio nagradu Jugoslavenskog narodnog pozorišta za predstavu sezone

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 25.01.2019. u 15:45

Zagreb, 090318.
Kazaliste Kerempuh.
Proba kazalisne predstave Govori glasnije redatelja Bobe Jelcica.
Na fotografiji: Bobo Jelcic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Goršić / CROPIX

Bobo Jelčić

 

Redatelj Bobo Jelčić osvojio je nagradu Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu za rad na autorskom projektu prema motivima filma “Zašto je poludio gospodin R…” (1970) Rainera Wernera Fassbindera i Mihaela Fenglera te je istoimena predstava proglašena za predstavu sezone.

 

U Jelčićevoj predstavi, čija je premijera bila u Jugoslavenskom dramskom pozorištu 20. lipnja, sudjeluju glumci Boris Isaković, Nataša Tapušković, Dubravka Kovjanić, Milan Marić, Bojan Dimitrijević, Branko Cvejić, Vesna Čipčić, Jelena Stupljanin i Pavle Korać. Scenograf je Aleksandar Denić, a kostimografkinja Maja Mirković.

 

''Iznimno sam sretan što smo nagradu osvojili, upravo na daskama na kojima sam prvi put režirao. Nije bilo jednostavno, ali drago mi je da je publika prepoznala naš trud i rad. Ovo nam je poticaj da budemo još bolji'', istaknuo je Jelčić po primanju nagrade.

 

Jelčić je režirao u svim većim kazalištima u Hrvatskoj, kao i u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji i u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru. Za svoje predstave Jelčić je dobio brojna priznanja, a prvi put režira u JDP-u, a i u Srbiji uopće.

 

Za sve koji prate i cijene Jelčićev rad, njegov najnoviji film Sam Samcat trenutno igra u kinima diljem Hrvatske, a u glavnim ulogama filma su Rakan Rushaidat, Krešo Mikić, Miki Manojlović, Snježana Sinovčić Šiškov.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo