GOSTOVANJE KAZALIŠTA MORUZGVA

'BOBOČKA ILI DRUGIH STO STRANICA FILIPA LATINOVICZA' Ecija Ojdanić na međunarodnom festivalu u Rusiji

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 29.05.2018. u 12:13

Kazališta Moruzgva

Ecija Ojdanić u predstavi 'Bobočka ili drugih sto stranica Filipa Latinovicza'

 

Predstava 'Bobočka ili drugih sto stranica Filipa Latinovicza' u izvedbi Ecije Ojdanić pozvana je na Međunarodni kazališni festival monodrame i komornog kazališta LUDI u Rusiji koji se održava od 1. do 6. lipnja. Bobočka će imati dvije izvedbe, u Moskvi i u Orelu. Suorganizator festivala je ITI centar u Rusiji (International Theatre Institut), a osim hrvatske predstave na festivalu će se predstaviti i kazališta iz Izraela, Brazila, Poljske, Srbije…

Predstava 'Bobočka' gostovala dosad je gostovala na više od deset festivala, među kojima su i oni u Kirgistanu, Ukrajini, Makedoniji, Bosni i Hercegovini i na Kosovu te je nagrađena nagradama za najbolju predstavu na Međunarodnom festivalu monodrame MonoAKT na Kosovu i na Međunarodnom festivalu monodrame u Makedoniji. 

Kazalište Moruzgva
 

Kazalište Moruzgva ovim gostovanjem nastavlja s inozemnim putovanjima svoje nagrađivane i dugovječne predstave, nastale još 2012., kojoj je Krležin kanonski roman poslužio kao predložak problematizaciji, ali i nadopisivanju jednog od najsloženijih ženskih likova hrvatske književnosti.

Kazalište Moruzgva
 

Predstava je nastala prema adaptaciji Ane Tonković Dolenčić, u režiji Ivana Lea Leme, a gostovanje je ostvareno uz potporu Ministarstva kulture i Grada Zagreba. Kostimografiju potpisuje Mirjana Zagorec, a glazbu, video i oblikovanje svjetla Willem Miličević.

Izdvajamo