TEATAR EXIT

'CABARET - KONCERT ZA ŽLICE I GITARU' PREMIJERNO U ZAGREBU Glumci uz pomoć zvukova koje proizvode žlicama, gitarom i mandolinom, pričaju o sebi

Prizor iz predstave "Cabaret - koncert za žlice i gitaru"
 Teatar Exit

Predstava "Cabaret - koncert za žlice i gitaru" premijerno će se izvesti u srijedu u zagrebačkom Studiju Exit u Gundulićevoj ulici. Riječ je o zagrebačkoj premijeri predstave koja je prvi put izvedena u riječkom sveučilišnom kampusu, a četiri su izvedbe bile igrane i u HNK Ivana pl. Zajca. Nakon zagrebačke premijere komad postaje dio stalnog repertoara Exita.

U predstavi igraju Nikola Nedić i Mario Jovev, kojima su mentori bili Rade Šerbedžija i Lenka Udovički. Nastala je u produkciji Teatra Exit i Kazališta Ulysses. Riječ je o autorskom projektu Nedića i Joveva, koji je nastao na temelju njihova ispita iz glume. Obojica su, naime, studirala na Studiju glume i medija na Sveučilištu u Rijeci, gdje su im Udovički i Šerbedžija mentori.

- Predstava je, zapravo, rezultat nečega na čemu smo odavno radili. Obojica smo prije nekoliko godina počeli pisati pjesme, koje se bave svim i svačim: od ljubavi do aktivizma. Neke su i satirične. Kako smo se na fakultetu upoznali s Brechtom i cabaretom, zaključili smo da bismo te naše pjesme mogli otpjevati u predstavi - kaže Nikola Nedić i priznaje kako njega glazba oduvijek zanima i bliska mu je. Zbog toga je odlučio raditi na pjevanju, jer smatra da svaki glumac mora biti potpun: treba znati i plesati i pjevati.

- Ova je predstava rezultat eksperimenta, koji se svidio i našim profesorima, ali i publici. Moram biti iskren i priznati kako nas je prije prvih izvedbi bilo strah zbog starijih gledatelja, jer imamo neke nepristojne riječi u komadu. No, njima se jako svidjelo i mnogi su se s nama ostajali družiti nakon predstave. To je bio super osjećaj - priznaje Nedić.

On i njegov kolega sa studija na sceni su malo više od sat vremena i uz pomoć zvukova koje proizvode kuhinjskim žlicama, gitarom i mandolinom, pričaju o sebi. Pjevaju, govore, komuniciraju s publikom. Ima tu mnogo glumačke improvizacije, priznaje Nedić i dodaje kako se nada da će zagrebačka publika uhvatiti njihov način komunikacije sa svijetom te da će jednako dobro reagirati na predstave kao i njihovi gledatelji iz Rijeke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 01:54