ZAGREBAČKI PLESNI CENTAR

DANCE INN Novi 'pop up' festival suvremenog plesa i kazališta dovodi nam ugledne europske umjetnike

'Love will tear us apart'

U Zagrebu će se od 13. do 15. listopada prvi puta održati Dance Inn – vikend festival izvedbene umjetnosti u organizaciji umjetničke organizacije De facto.

Radi se o međunarodnom tematskom okupljanju s fokusom na suvremenu izvedbenu umjetnost i live art, koji će se ovisno o svojoj temi udruživati s različitim umjetnicima, umjetničkim kolektivima, institucijama i prostorima kako bi i dubinski i horizontalno obuhvatio širu kulturnu zajednicu u kratkom vremenskom trajanju.

U ovoj godini, Dance Inn imat će dva izdanja - prvo od 13. do 15. listopada 2017. u suradnji sa Zagrebačkim plesnim centrom, a drugo od 8. do 10. prosinca, u suradnji s Teatrom &TD.

Prvi Dance Inn, s temom 'Portret u plesu', u Zagrebački plesni centar dovodi tri plesne predstave. Prva je 'Dvostruki portret', ekskluzivna zagrebačka premijera (prije one u Njemačkoj) poznate europske umjetnice Isabelle Schad. Slijedi 'Love will tear us apart' najdugovječnija i najuspješnija hrvatska plesna predstava Saše Božića i Petre Hrašćanec, nakon Pariza, Bruxellesa, Milana, Lilea, Dublina i Ljubljane ponovno na zagrebačkoj sceni.

Ovo izdanje obuhvaća i izvedbu predstave 'Od tada do sada', renomiranih hrvatskih plesača i koreografa sa svjetskom karijerom, Aleksandre Janeve Imfeld i Pravdana Devlahovića koji ovim projektom plešu 25 godina svoje karijere.

Također, najavljen je i razgovor 'Portret u suvremenoj umjetnosti', koji će moderirati Leonida Kovač, a koji će okupiti znanstvenike i stručnjake te studente zagrebačke likovne , plesne i dramske akademije.

"Dance Inn želi mobilizirati plesače, djelatnike u kulturi i performere. Dance Inn ima namjeru svake godine u svega par dana raspraviti i staviti u suodnos suvremeni ples i neku drugu granu umjetnosti, temu, te otvoriti polje za raspravu o stanju umjetničke proizvodnje u izvedbenim umjetnostima, načinima recepcije iste i daljnjim potencijalima povezivanja umjetnika koji djeluju u različitim formatima proizvodnje suvremene umjetnosti", ističe umjetnički direktor festivala Saša Božić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:11