BESPLATAN ULAZ

DANCE INN POP UP FESTIVAL Vrhunski europski kazališni umjetnici u prosincu dolaze u Zagreb

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 04.12.2017. u 10:17

Simone Aughterlony

 

Nakon uspješnog prvog izdanja u listopadu 2017., kazališna grupa De facto najavljuje zimsko izdanje inovativnog pop-up festivala Dance Inn, ovoga puta u suradnji s Ganz novim festivalom u Teatru &TD.

Program je i ovoga puta trodnevan – od petka do nedjelje, 8. – 10. prosinca 2017.  Festival u petak u 21 sat otvara jedna od najuspješnijih svjetskih izvedbenih umjetnica, norveška koreografkinja i plesačica, dobitnica prestižne nagrade Ibsen Award za 2016., Mette Edvardsen, s predstavom No title u Galeriji SC.

Drugi dan festivala u Velikoj dvorani Teatra &TD donosi premijeru, a treći dan izvedbu predstave Kompas (obje u 20 sati), autorice Simone Aughterlony, švicarske koreografkinje u suradnji sa Petrom Hrašćanec i Sašom Božićem. Kompas je plesni i kazališni odgovor na klasični grčki ep o Odiseju, taj ep o moru i pomorskim avanturama, ironično je transformiran u istraživanje samoće.

Petra Hrašćanec

 

Projekt je u autorskom timu okupio umjetnike iz cijeloga svijeta – glazbu potpisuje Hahn Rowe, njujorški glazbenik koji je u svojoj karijeri surađivao s brojnim glazbenim zvijezdama – poput Mobya, Yoko Ono, Davida Byrnea, ili R.E.M. Kostimografkinja i scenografkinja je Ana Savić Gecan, a dizajn svjetla potpisuju Bruno Pocheron. Autorica vizuala za plakat predstave je Tina Gverović.

Reprizne izvedbe na rasporedu su od 10. do 12. prosinca u 20 sati u Velikoj dvorani Teatra &TD.

Projekt Kompas nastaje u koprodukciji umjetničke organizacije 21:21, Simone Aughterlony / Verein für Allgemeines Wohl, Studentskog centra u Zagrebu - Kulture promjene - Teatra &TD u sklopu projekta apap-Performing Europe 2020 uz potporu Programa Kreativna Europa Europske unije i Međunarodnog koprodukcijskog fonda Goethe-Instituta.

Ulaz na sve predstave je besplatan (osim premijerne – s pozivnicama). Besplatne ulaznice za izvedbe podižu se na blagajni Teatra &TD na dan izvedbe.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo