SUVREMENI PLES

DJEVOJKE U LJETNIM HALJINAMA VOLIM Sedam plesačica reprizira plesnu predstavu inspiriranu kultnim videospotom Haustora

 Vimeo/screenshot
 

Studio za suvremeni ples Vas poziva na repriznu izvedbu predstave 'Djevojke u ljetnim haljinama volim', nastale prema kultnom video spotu za pjesmu Moja prva ljubav grupe Haustor.

Nakon premijerne izvedbe koja je otvorila 34. Tjedan suvremenog plesa u svibnju 2017. godine i odličnog prijema publike, te uspješno odigranih repriznih izvedbi, predstava 'Djevojke u ljetnim haljinama volim' biti će opet reprizno izvedena 20. veljače u 20 sati u Histrionskom domu.

Predstava koreografkinje Petre Hrašćanec se uspostavlja kao meditacija o trajanju u plesu, ali i kao istraživanje o dispozitivima plesa i razvoju plesa u zadnjih 30 godina. Gdje on sve obitava: na sceni, u galeriji, u video-radovima, tv nastupima, na ulici, napuštenim tvorničkim halama. U kojim sve formatima ples biva percipiran od strane gledatelja: većinom kao ornament, a ne kao propulzivni suvremeni medij.

kmarinac

Sedam plesačica (Filipa Bavčević, Koraljka Begović, Dina Ekštajn, Ida Jolić, Martina Tomić, Nastasja Štefanić, Ana Vnučec) izvodi različite koreografije koje postavljaju pitanje kome je ples upućen, kako se prakticira i za koga nastaje. Istovremeno, na sceni su prezentirani zvučni zapisi u kojima se raspravlja karijera Bosiljke Vujović-Mažuran te se osim činjenica iz njene karijere, mašta o mogućim potencijalima razvoja plesa u Zagrebu i Hrvatskoj.

DJEVOJKE U LJETNIM HALJINAMA VOLIM trailer from Sara B. Moritz on Vimeo.

Dramaturgija: Saša Božić

Kostimografija i scenografija: Ana Savić-Gecan

Glazba: Alen i Nenad Sinkauz

Audio izvedba: Bosiljka Vujović-Mažuran

Dizajn svjetla: Aleksandar Čavlek

Video promo: Sara Moritz

Ulaznice: 35 kn slobodna prodaja / 30 kn za organizirane dolaske, studente, umirovljenike i članove plesnih strukovnih organizacija

Za rezervacije i dodatne informacije: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonski: 091/4464489

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:10