TIJEKOM PROSINCA I SIJEČNJA

DOBROTVORNA AKCIJA ZKM-a Kupnjom ulaznice za hit predstavu 'Pansion Eden' pomažete programima koje vodi isusovac Tvrko Barun za pomoć izbjeglicama

predstava 'Pansion Eden'
 Marko Ercegović / ZKM
 

Zagrebačko kazalište mladih u ovo blagdansko vrijeme organiziralo je dobrotvornu akciju kojom se dio prihoda od kupnje ulaznica za hvaljenu kazališnu predstavu "Pansion Eden" donira Isusovačkoj službi za izbjeglice (JRS), koju vodi redovnik, isusovac Tvrtko Barun.

Kvalitetnim i kontinuiranim radom ova katolička organizacija pod Barunovim vodstvom služi i zagovara potrebe i prava izbjeglica i svih prisilno raseljenih osoba. Tu je i poveznica ove dobrotovorne akcije sa ZKM-ovom predstavom "Pansion Eden" u režiji Arpada Schillinga, jer pred sve nas postavlja pitanje - što smo sve u stanju učiniti u ime obitelji i pri tome okrenuti glavu od stradanja drugih obitelji?

Zagreb, 081218.
Hrvatski helsinski odbor za ljudska prava (HHO) obiljezio je u NKS-u Medjunarodni dan ljudskih prava tradicionalnom dodjelom nagrada, uz ovogodisnje obiljezavanje i 70. obljetnice usvajanja Opce deklaracije o ljudskim pravima.
Na fotografiji: dobitnik nagrade Tvrtko Barun.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX
Tvrtko Barun

Zamašnjak priče je tragedija migranata koji su se ugušili u kamionu krijumčara. Mađarska redateljska zvijezda Arpad Schilling kao kulturni, društveni i politički aktivist nije propustio zajedno s ansamblom ZKM-a tematizirati ovaj stvarni događaj iz Mađarske, koji je u ovom autorskom projektu prikazan kroz posrnuće jedne hrvatske obitelji.

Tvrtko Barun je u Hrvatskoj prepoznat po iznimnom zalaganju, jer društvo kroz rad u JRS podučava onome što bi trebale promicati ne samo vjerske zajednice, nego sve zajednice počevši od obitelji, a to je da je osnovno civilizacijsko načelo pružiti pomoć i zaštitu osobama u potrebi. Dobitnik je i priznanja Europskog parlamenta Europski građanin, koje se dodjeljuje za iznimna dostignuća u promicanju europskih vrijednosti.

ZKM će kroz prosinac 2019. i siječanj 2020. provoditi ovu dobrotvornu akciju kojom će polovicu prihoda od ulaznica (po cijeni od 80 kuna) za predstavu "Pansion Eden" donirati za rad JRS s izbjeglicama.

Ulaznice već sad možete kupiti na blagajni ZKM-a za izvedbe 25. i 26. siječnja 2020.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:28