PREMA TEKSTU DAVORA ŠPIŠIĆA

DUBROVAČKA PREMIJERA KARAOKE SHOWA 'Esencija ovog posla je da glumci uživaju dok daju živote napisanim licima'

 Daniel Pavlinović / Kazalište Marina Držića

Predstava “Karaoke show” prošlog je tjedna premijerno izvedena u Kazališta Marina Držića u Dubrovniku. Riječ je o predstavi čiji je redatelj i scenograf Paolo Tišljarić, inače intendant tog kazališta, postavio prema tekstu Davora Špišića.

- Beskrajno mi je žao što zbog obaveza nisam mogao otići na premijeru u Dubrovnik jer, kako su me odmah nakon premijerne noći izvijestili moji glumci udarnici, publika ih je fantastično pratila i ispratila dugotrajnim ovacijama. To me kao autora itekako veseli i ispunjava ponosom jer svaki teatarski čin u Dubrovniku, tom iskonskom Gradu-Teatru, povlači posebne konotacije i pred stvaraoce predstave stavlja znatnu odgovornost - rekao je Špišić.

Dubrovačka produkcija bila je prva scenska izvedba “Karaoka” na hrvatskom jeziku. Riječ je o komadu koji se bavi gorko-smiješnim zabunama samoće i žudnji za ljubavlju.

- Dok su radili ‘Karaoke’ stalno su me izvještavali o tome kako ide posao i od prvih proba su Jelica Čučević, Darija Mikulandra Žanetić i Leo Mrkić isticali da uživaju i sjajno se zabavljaju. To je, vjerujem, esencija ovog posla - da glumci uživaju dok daju živote napisanim licima. Za autora nema bolje satisfakcije - zaključuje Špišić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:43