HUMANITARNA AKCIJA

Dundo Maroje na engleskom, opaki bend Filipa Šovagovića i vrući flamenco

Besmrtna komedija Marina Držića u izvedbi na engleskom i bend Filipa Šovagovića okupit će se povodom nove humanitarne akcije za poplavljene u Slavoniji

Iako se posljednjih dana stišala bura oko vodene stihije koja je mnoge diljem Lijepe naše ostavila bez krova nad glavom, pomoć koja stiže na adrese pogođenih poplavama još je uvijek i više no dobrodošla, pa je Crveni križ u suradnji s IWCZ i IAC još jednom zakazao veliku humanitarnu akciju ovog petka u zagrebačkom baru Sova (Gajeva 26) na koju su se već dosad mnogi rado odazvali.

Zagrebačka 'Pomet družina' predstave Dunda Maroja na engleskom jeziku, Master Maroje Abridged - redatelj Lawrence Kiiru, Marko Cindrić kao Pomet, Šiško Horvat kao Maroje i Sadi, Ivana Zanjko/Petra Vukelić kao Petrunjela, Asim Ugljen kao Bokčilo i Ugo Tudešak, Karlo Mrkša kao Maro, Alan Katić kao Popiva - otvorit će večer lepršavom i urnebesnom komedijom koja upoznaje s Marinom Držićem kakvog dosad nismo imali prilike vidjeti. Za tu jedinstvenu produkciju prilagođenu modernom senzibilitetu i svim generacijama, zaslužna je ponajprije glumica i redateljica Romana Petrušić, koja se nakon 20 godina bogatog radnog staža u Americi vratila na hrvatsku scenu, gdje za strance, ali i domaće želi kazališno 'oživjeti' najbolja djela hrvatske kulturne baštine.

Glumac, redatelj i pisac Filip Šovagović će nastupiti sa svojim bendom

Nakon druženja s ljudima nazbilj i nahvao, dundomarojevci će scenu prepustiti glumcu i redatelju Filipu Šovagoviću, koji će sa svojim opakim bendom pokazati da je stari roker u duši. Na koncu večeri dolazi flamenco poezija F. G. Lorce u izvedbi Nine Flamence uz gitaru Tomislava Tenšeka i benda Duende.

Sugerirana donacija za predstavu je 100 kuna, ali, poručuju organizatori, svaka je kuna važna, a za koncert je minimalna donacija 20 kuna. Donacije će nakon večeri biti promptno proslijeđene Crvenom križu i udruzi Pobjede iz Osijeka.

Početak predstave Master Maroje Abridged je u petak 13. lipnja u 19,30 sati, a koncert je u 21 sat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:14