PLESNI SPEKTAKL

FOTO: JEDAN OD NAJVEĆIH SVJETSKIH BALETANA DOČEKAN S ODUŠEVLJENJEM Pogledajte tko je sve došao pogledati nastup Roberta Bollea u HNK

AUTOR:
  • Jutarnji.hr

 • OBJAVLJENO:
 • 03.10.2017. u 23:30

 • Bruno Konjević / CROPIX

   

  Roberto Bolle, jedan od najvećih svjetskih koreografa i plesača te zvijezda milanske Scale, predstavio se zagrebačkoj publici na sceni HNK u Zagrebu. Brojni uzvanici, među njima i hrvatski političari i dužnosnici, došli su u pratnji svojih supruga kako bi zajedno pogledali nastup “Roberto Bolle i prijatelji”, program koji je uspostavio prije gotovo deset godina.

   

  Zagreb je samo jedan od gradova koje će ovaj plesač i koreograf vidjeti u sklopu ovogodišnje turneje, koja uključuje, među ostalim, Tokio, Milano, London i New York. S njim na svakoj od scena nastupaju Alena Kovaleva, Jacopo Tissi, Adiarys Almeida, Taras Domitro, Maria Eichwald, Ljudmila Konovalova i Dinu Tamazlacaru. U Zagrebu izvode dijelove iz “Labuđeg jezera”, “Romea i Julije”, “Don Quijotea” i “Karnevala u Veneciji”, kao i modernijih “Dijamanata”, “Protoype reloaded”, “Wunderland”, “Mona Lise”, “Les Bourgeois” i “Recontrea”.

  - Svaki program je kreiran posebno za određeni grad. Htio sam da publika vidi različite balete koje izvode neki od najboljih plesača na svijetu. Za ovu sam turneju pozvao neke mlade i talentirane plesače, kao i one koje dugo poznajem i već su nastupali sa mnom - rekao nam je ranije Bolle.

  Bolle je u karijeri, među ostalim, plesao pred britanskom kraljicom Elizabetom, papom Ivanom Pavlom II, kao i na otvorenju zimskih Olimpijskih igara 2006. godine.

  Posao je UNICEF-ov ambasador dobre volje, a jedna od prvih stvari koje je učinio je pokretanje akcije prikupljanja sredstava za pomoć djeci u Sudanu.

  Izdvajamo