'ORAŠAR'

FOTO: NAVALA NA ULAZNICE ZA 'ORAŠARA' Na kiši se čekalo u dugom redu oko zgrade HNK-a, pravi entuzijasti imali su prilike vidjeti i dio predstave

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 04.11.2019. u 15:29

Boris Kovačev/Cropix / Mara Bratoš/HNK

 

Nakon osam godina građani u zagrebačkom HNK imaju priliku pogledati baletnu bajku ‘Orašar’ u novom ruhu koju koreografski i režijski postavlja baletni umjetnik svjetske reputacije Vladimir Malakhov. 

Premijera, koja je ujedno praizvedba baleta ‘Orašar’ u Malakhovljevoj koreografiji, najavljena je za 29. studenog, no danas, na Dan hrvatskog baleta, osim što je počela prodaja ulaznica, HNK je otvorio vrata građanima koji su mogli pogledati neke od prizora nove HNK-ove produkcije.

FOTOGALERIJA: Red ispred HNK za kupnju ulaznica za 'Orašara'

 

Kako doznajemo iz HNK, uvid u pripreme za najočekivaniju baletnu izvedbu sezone i prikaz odabranih scena bio je izrazito posjećen.

Mara Bratoš/HNK

Publika je u ponedjeljak ispunila gledalište HNK u Zagrebu kako bi dobila barem nakratko uvid u novog 'Orašara'

 

Građani su danima na blagajni preuzimali karte za samo kratak pogleda na predstavu, a svojevrsni trailer uživo pogledali su brojni roditelji s djecom kao i nekoliko škola.

 

Već tradicionalno dugačak red ispred HNK na Trgu Republike Hrvatske ove je godine bio posebno šaren zbog kišobrana.

Mara Bratoš/HNK

Orašar - HNK

I dok su danas ulaznice za izvedbe ‘Orašara’ dostupne samo na blagajni HNK, od utorka 5. studenog od 10 sati mogu se naći i u online prodaji.

Mara Bratoš/HNK

Orašar - HNK

Mara Bratoš/HNK

Orašar - HNK

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo