SLAVLJENIČKA TORTA

FOTO: PRVO DESETLJEĆE Komedija 'Vesele žene Hrvatske' proslavila veliki jubilej u Vidri

Jadranka Elezović i Matija Prskalo
 press
 

Da su godine samo broj, jučer su pred punim gledalištem zagrebačkog kazališta Vidra pokazale vječno mlade glumice Jadranka Elezović i Matija Prskalo, nasmijavši publiku do suza humorističnim portretima 'žena, majka, kraljica' iz svih dijelova Hrvatske, od otmjenih dama jadranskog bisera Dubrovnika do zeznutih gospođa iz zelenog Zagorja.

Tako su na najljepši način, uz gromoglasne aplauze i čestitke kolega iz javnog života proslavile prvo desetljeće komedije 'Vesele žene Hrvatske' koju voli i publika i struka, a scenaristički ju je potpisao jedan od naših najizvođenijih komediografa Matko Elezović.

Posebnu energiju i posvećenost na sceni glumačkih diva mnogi su hvalili, a pao je i zajednički dogovor da neće stati do sljedećih deset, jer interes kazališne publike za ovom 'naškom' predstavom u kojoj se svi prepozanju, ne jenjava.

Poslije nezaboravne izvedbe predstave rezala se i slavljenička torta, a među uzvanicima našli su se i spisateljica Sanja Pilić, redatelj Branko Ištvančić, glumac Robet Kurbaša, dizajnerica Vesna Sposa, ravnatelj splitskog GKM-a Ivo Perkušić i brojni drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:25