'TULUM U SAMOSTANU'

FOTO: ŠAROLIKO DRUŠTVO U OBNOVLJENOJ KOMEDIJI Premijeru predstave stigli pogledati brojni glumci, glazbenici, manekenke...

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 23.11.2018. u 22:55

Željko Puhovski / Hanza Media

 

U novoobnovljenom kazalištu Komedija u Zagrebu večeras je održana svečana premijera predstave Tulum u samostanu. Tom je premijerom Komedija otvorila svoja vrata publici nakon tri i pol mjeseca radova.

Ravnatelj kazališta Krešimir Batinić objasnio je da je Komedija dobila 430 novih stolaca i bolju akustiku. Sva rasvjeta u gledalištu zamijenjena je LED rasvjetom, a na pozornici su izvršeni tek kozmetički zahvati jer za veće radove ovaj put nije bilo sredstava u budžetu. Odrađeni su i svi soboslikarski radovi u gledalištu, a uređen je i prostor blagajne, dodao je Batinić.

'Tulum u samostanu' hit je komedija autora Michaela Wynnea. Glumci Vanja Ćirić, Igor Mešin, Ronald Žlabur, Dajana Čuljak, Goran Malus, Sanja Marin i Ivan Čuić dobili su tako priliku da upravo oni prvi zaigraju u kompletno obnovljenom gledalištu čija je obnova koštala oko 2,5 milijuna kuna. Predstava je svjetska uspješnica čija je praizvedba održana u Londonu, a dobitnica je i prestižne nagrade Olivier. Priču su s engleskog preveli Ivo Knezović i Hrvoje Vranić, a režirala ju je Aida Bukvić.

Na svečanoj premijeri su večeras viđena i mnoga poznata lica.

 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo