PREMIJERA U TEATRU &TD

FURY REVOLUTION REVIVAL TOUR Putovanje kroz rock'n'roll povijest koja se nikada zaista nije dogodila

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 03.04.2018. u 22:32

Damir Žižić

 

U Teatru &TD očekuje nas žestoka svirka, revolucionarne ideje i uzbudljivo putovanje kroz rock and roll povijest koja se nikada zaista nije dogodila.

Naime, slaveći 50 godina proteklih od revolucionarne '68., predstava Fury Revolution Revival Tour povest će vas na pseudo-dokumentarno putovanje u New York kraja šezdesetih i početka sedamdesetih, kroz društvenu i glazbenu scenu klubova Max's Kansas City i CBGB.

“Ova predstava izraz je moga nepopravljivoga optimizma, uvjerenosti kako je mogućnost za promjenu uvijek prisutna”, kaže Miran Kurspahić, redatelj predstave. “Obično se bunt, prevrat, revolucija vezuju uz nešto destruktivno, no za mene to je nešto pozitivno, nešto što gura naprijed i stvara bolje sutra. Težnja za boljim, pravednijim sustavom ili, u ovom slučaju, novom, drugačijom glazbom, uvijek je u srži onih koji hrabro krče put ostalima. Fury odaje počast svim pionirima, onima koji su probijali led u bilo kojem području i prkosili većini. Dopustili smo da nas se uvjeri kako je otpor uzaludan, no ima još nas nekolicina naivnih koji se drsko opiremo značenju i vidimo svjetlo na kraju tunela, premda se tamo nalazio zid.”

Premijera predstave Fury Revolution Revival Tour redatelja Mirana Kurspahića i dramaturginje Rone Žulj, održat će se u četvrtak 12. travnja u 20 sati, u Polukružnoj dvorani &TD-a (ulaz isključivo s pozivnicom), a reprizne izvedbe na rasporedu su 13. i 14. travnja.

U predstavi kao glumci i glazbenici nastupaju Nikša Marinović, Miran Kurspahić, Domagoj Janković, Karlo Mrkša i Sven Jakir. Autorsku glazbu potpisuju sami izvođači, video Vanja Vascarac, a kostime Domagoj Štimac iz modno-dizajnerskoga dvojca TWINS.

Kako se napominje u najavi, predstava je u potpunosti na engleskom jeziku, bez titlova, s vrlo glasnom i sirovom glazbom uživo sa scene.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo