PREDSTAVA KOJA SE NE PROPUŠTA

HVALJENI 'HUDDERSFIELD' OPET NA SCENI Hit ZKM-a igra u sjećanje na prerano preminulog Roberta Budaka, ekipi se pridružio sjajan Bernard Tomić

 ZKM
 

Priča o tisućama mladih koji danas svakodnevno odlaze ne želeći se ni osvrnuti za sobom, a oni koji ostaju, žive život obilježen stalnim razočaranjem i nezadovoljstvom - to je radnja odlične predstave "Huddersfield" Zagrebačkog kazališta mladih, za koju režiju potpisuje Rene Medvešek, a adaptaciju Tomislav Zajec.

Kazališni hit, koji je dobio sjajne kritike i za koji se od samoga početka tražila karta više, nakon duže stanke ovoga svibnja vratio se na scenu ZKM-a u sjećanje na glumca Roberta Budaka, koji je iznenada preminuo u siječnju ove godine.

Odličnoj glumačkoj ekipi "Huddersfielda" pridružio se mladi i vrlo talentirani Bernard Tomić, koji je oduševio u ZKM/Montažstroj predstavi "Mladež bez boga" u režiji Boruta Šeparovića.

ZKM
Bernard Tomić u predstavi 'Mladež bez Boga'

ZKM
Bernard Tomić u predstavi 'Mladež bez Boga'

Uglješa Šajtinac jedan je od najvažnijih suvremenih srbijanskih dramskih pisaca, dobitnik je Europske nagrade za književnost 2014. te Sterijine nagrade 2005. za dramu "Huddersfield".

Zagrebačka verzija "Huddersfielda" donosi duhovitu i veoma potresnu priču o generaciji tridesetogodišnjaka, o četvorici prijatelja, od kojih je jedan otišao u inozemstvo za boljim životom, a drugi su ostali gdje su i bili, osuđeni na gluho trajanje bez dostojanstva i perspektive. Onaj među njima koji se dokopao stvarnog grada Huddersfielda, blizu Leedsa u Engleskoj, živi dobro i komforno, ali izgubio je osjećaj identiteta i orijentacije, a drugi, koji su ostali vezani za stari kraj, izgubili su sve ostalo.

ZKM

- Zagrebačko kazalište mladih produciralo je novu hit-predstavu melankolična i dramskog predznaka. 'Huddersfield' redatelja Renea Medvešeka privući će publiku, zagrebačku i festivalsku, onako kako ih je privukla 'Črna mati zemla' (…), oživljuju duh vremena, razočaranje koje osjećaju sve generacije naših današnjih, u ovome slučaju, kazališnih posjetitelja. (Tomislav Čadež, Jutarnji list)

U "Huddersfieldu" glume Dado Ćosić, Mateo Videk, Adrian Pezdirc, Bernard Tomić, Damir Šaban, Tina Orlandini i Filip Nola.

Zagrebačko kazalište mladih s predstavom "Huddersfield" gostuje u Rijeci na 26. Međunarodnom festivalu malih scena Rijeka u četvrtak, 9. svibnja 2019., u 19.30 sati u Hrvatskom domu na Sušaku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:47