POTPUNI STRANCI

JOŠ JEDAN VELIKI USPJEH LUDILIŠTA LUDA KUĆA Najgledaniji talijanski film u Bitorajčevoj režiji

 Boris Kovačev / CROPIX
 

Naš proslavljeni glumac Rene Bitorajac sa svojim je kazalištem, odnosno Ludilištem Luda Kuća zabilježio još jedan veliki uspjeh u nizu otkupivši prava na predstavu “Potpuni stranci”, nastalu prema najgledanijem talijanskom filmu 2016. godine “Perfetti sconosciuti” redatelja Paola Genovesea.

Naime, taj je iznimni film 2019. ušao i u Guinnessovu knjigu rekorda kao film s najvećim brojem “remakeova” u povijesti kinematografije, njih čak 18. A u režiji Renea Bitorajca Ludilište Luda kuća, u svojoj jedinstvenoj verziji, priprema premijeru za 13. veljače s izvrsnom glumačkom ekipom. Doći do prava na predstavu u kojoj sedmero dugogodišnjih prijatelja odluče uz večeru zaigrati neobičnu igru, staviti mobitele na stol, te pozive stavljati na zvučnik, a poruke i e-mailove čitati na glas, nije bilo nimalo lako.

- Problem je bio čak i Talijanskom institutu doći do redatelja, no na koncu smo ipak uspjeli. Naša je priča bila, očito drugačija od drugih, svidjelo im se i što smo jedino privatno kazalište, a presudnu ulogu je imao i film “Ničija zemlja” koji je jako popularan u Italiji, a Đuro i ja smo u njemu i dobitnici smo Oscara. Kako bismo dobili prava, slali smo i fotografije kazališta, a napomenuli smo i da predstavu financiramo sami, uz pomoć partnera, ali bez novca od Grada ili Ministarstva - ispričao je Bitorajac.

Kako prava na predstavu traju tri godine, bilo je bitno da glumci koji igraju u njoj budu većinu vremena na raspologanju. - Imamo odličnu glumačku ekipu i ovo je dosad najbrojnija predstava u Ludoj Kući, ali i komad s najviše glumaca koji sam dosad režirao, kaže Rene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:42