U REŽIJI RENEA BITORAJCA

KOMIČNA DRAMA 'POTPUNI STRANCI' OD VALENTINOVA U LUDOJ KUĆI! Predstava prema motivima jednog od najvećih filmskih hitova desetljeća

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 28.01.2020. u 16:37

Promo

Uoči Valentinova, u četvrtak 13.2.2020.  s početkom u 20 sati, u ludilištu Luda kuća održat će se premijera predstave „Potpuni stranci“, nastale prema  motivima filma „Perfetti sconosciutti“, talijanskog redatelja Paola Genovesea. Ludilište Luda kuća jedino je kazalište u Hrvatskoj koje je uspjelo dobiti autorska prava za ovaj svjetski hit te će se „Potpuni stranci“ po prvi puta moći vidjeti u profesionalnom kazalištu na hrvatskom jeziku. 

Riječ je o jednom od najuspješnijih i najgledanijih talijanskih filmova u povijesti, koji je 2016. osvojio nagradu David di Donatello (talijanski Oscar) za najbolji film i scenarij. 2019. film ulazi u Guinessovu knjigu rekorda kao film s najvećim brojem snimljenih „remakeova“ u povijesti kinematografije, riječ je o njih čak osamnaest. Film se po istom scenariju snimao od Španjolske, Meksika, Indije i Rusije do Južne Koreje i Kine. 

Kazališnu adaptaciju teksta i režiju predstave „Potpuni stranci“ potpisuje René Bitorajac koji će se naći i u jednoj od uloga, dok ostali dio glumačke ekipe čine: Judita Franković Brdar, Ivan Đuričić, Barbara Rocco/Petra Dugandžić, Amanda Prenkaj, Damir Poljičak i Mladen Kovačić.

Sedmero dugogodišnjih prijatelja nalaze se u prekrasnom dvorištu jednog od para kako bi uz jelo, piće i druženje popratili rijetku pomrčinu mjeseca. U toku večeri odluče igrati neobičnu igru, staviti mobitele na stol, sve svoje pozive stavljati na zvučnik, a poruke i e-mailove čitati naglas te ih tako podijeliti s ostalima. Je li to bila pametna ideja? Samo ćemo vam reći, draga publiko, ne pokušavajte ovo u svojim domovima. Svaka sličnost sa stvarnim događajima je namjerna, a svako prepoznavanje sebe u sličnim situacijama je neizbježno...

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo