NA MALOM BRIJUNU

Konzum nastavlja dugogodišnju suradnju s Kazalištem Ulysses

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 02.08.2019. u 13:38

Promo

Lucija Šerbedžija, Damir Urban i Milica Czerny Urban

 

Kao sinonim za kazalište na otočju i jedinstveni projekt takve vrste u Hrvatskoj, Kazalište Ulysses započelo je svoju 19. sezonu s, kao i svih prethodnih godina, dugo iščekivanim naslovima vrhunske kazališne produkcije.

Prva sljedeća predstava, "Tko se boji Virginije Woolf?", koja je na rasporedu u subotu 3. kolovoza i nosi titulu najvećeg hita ovogodišnjeg programa, odavno je rasprodana. Međutim, među sretnicima koji će je ipak moći pogledati u tom ekskluzivnom terminu nalaze se i Konzumovi zaposlenici te kupci koji su osvojili ulaznice u nagradnom natječaju.

Promo

Duško Ljuština

 

- Ulaganja u kulturu neizostavan su dio ulaganja u društvo i zajednicu općenito, stoga Konzum već godinama podržava vrijedan rad Kazališta Ulysses koji daje neizmjeran doprinos razvoju kulturnog stvaralaštva i obogaćivanju kulturnog života Istre, ali i čitave Hrvatske, pa i susjednih zemalja - istaknuo je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma.

Kazalište Ulysses utemeljili su glumac i redatelj Rade Šerbedžija te pisac Borislav Vujčić, a svečano je otvoreno 2001. godine dobrotvornim koncertom slavne britanske filmske i kazališne dive, oskarovke Vannese Redgrave uz sudjelovanje Mostarske sinfoniette.

Promo

Darko Stazić i Sonja Staničić

 

Prva predstava koja je izvedena bila je Shakespeareov "Kralj Lear" u režiji Lenke Udovički, s Radom Šerbedžijom u naslovnoj ulozi, i ostala je svih ovih godina redovit dio repertoara te zaštitni znak teatra.

Kazalište Ulysses s godinama se iz eksperimentalnog projekta nekolicine entuzijasta pretvorilo u redoviti festival, nezaobilazan događaj na ljetnoj karti kulturnih događaja u regiji, sa sve više predstava i umjetničkih sadržaja iz sezone u sezonu.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo