KAZALIŠNA PREMIJERA U TVORNICI

LUKA NIŽETIĆ VEČERAS POSTAJE POTJEH Poznati splitski pjevač pod redateljskom paskom Senke Bulić u potrazi za istinom

Luka Nižetić u predstavi 'Kako je Potjeh tražio istinu'
 Sanjin Kaštelan

Luka Nižetić, poznato je lice glazbene scene koje se korak po korak seli iz estradnih rubrika u kazališnu sferu. Večeras se tako u zagrebačkoj Tvornici kulture održava premijera predstave 'Kako je Potjeh tražio istinu' u produkciji Kazališta Hotel Bulić, što je već drugi glumački pothvat splitskog glazbenika u suradnji s divom nezavisne kazališne scene Senkom Bulić.

Nakon uspješne Šume Striborove, koju je također režirala u vlastitoj produkciji, Senka Bulić redateljski nastavlja istraživanje opusa Ivane Brlić Mažuranić radom na tekstu Kako je Potjeh tražio istinu, inspirativnoj bajci koja se bavi problemima istine, iskupljenja, grijeha, dobra i zla.

Prvi kazališni nastup Luka Nižetić ostvario je u kazalištu 'Scena Gorica' u Velikoj Gorici 2010., kada ga je vodila upravo Senka Bulić, glavnom ulogom u predstavi 'Aladin i čarobna svjetiljka', a nastupio je 2015. i u hitu mjuziklu 'Mamma Mia!'.

Scenografiju i glazbu za predstavu potpisuje Tomislav Ćurković, kostime Oliver Jularić, oblikovanje svjetla Tomislav Maglečić, a ton Branimir Božak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:46