PRIVLAČNA SILA TEATRA

MINISTARSTVO PLANIRA 'PRECIZNIJE FORMULACIJE' ZAKONA O KAZALIŠTIMA Kako Đapić u osječki HNK, tako i ravnateljica lokalnog HZZO-a u šibenski HNK

 HANZA MEDIA

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Šibeniku, kojemu je Grad Šibenik osnivač, dobit će novo Kazališno vijeće jer je dosadašnjem istekao mandat. O novim članovima, točnije o njih troje, Gradsko vijeće odlučivat će se idućeg tjedna na sjednici sazvanoj za 20. prosinca.

Kako javlja Šibenski.hr, prema prijedlozima novih članova jasno je kako je na pomolu novi skandal u šibenskoj kulturi.

Naime, za nove članove Kazališnog vijeća HNK u Šibeniku predloženi su Anita Škugor Kodžoman, bivša HDZ-ova gradska vijećnica i dugogodišnja ravnateljica Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Diana Dulibić, bivša zaposlenica šibenske gradske uprave i sadašnja ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije, te pjevač Marko Škugor. Iako se u Zakonu o kazalištima jasno navodi kako predstavničko tijelo osnivača imenuje članove Kazališnog vijeća iz reda uglednih umjetnika i radnika u kulturi, predloženi kandidati to nikako nisu, napominje Šibenski.hr.

Pritom, novo Kazališno vijeće šibenskog teatra bira se tek sada iako je dosadašnjim članovima mandat istekao krajem rujna.

Što se tiče slučaja nezakonitog imenovanja Ante Đapića u Kazališno vijeće HNK Osijek, Teatar.hr je objavio da Ministarstvo kulture u svom odgovoru na upit u vezi ovog slučaja navodi kako planiraju preciznije formulacije "u budućim izmjenama Zakon o kazalištima kako bi se izbjeglo moguće arbitrarno tumačenje važećih zakonskih odredaba".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:04