SJAJNE PREDSTAVE

NA BRIJUNIMA OTVORENA 19. SEZONA KAZALIŠTA ULYSSES Sve je započelo tradicionalnim koncertom Rade Šerbedžije, a sezona završava 31. kolovoza

Rade Šerbedžija
 Goran Mehkek / CROPIX

Tradicionalnim koncertom Rade Šerbedžije, Zapadnog kolodvora i prijatelja među kojima je bio i slovenski je folk rock glazbenik Vlado Kreslin, u petak navečer je na tvrđavi Minor na Brijunima započela ovogodišnja 19. sezona Kazališta Ulysses.

U sklopu ovogodišnje sezone na Brijune 16. srpnja dolazi Zijah Sokolović s kultnom predstavom "Glumac... je glumac... je glumac" s kojom je gostovao po cijelome svijetu, od New Yorka do Sydneya a publika će u monodrami koja se izvodi već 41 godinu moći uživati na pozornici ljetnog kina na Velikom Brijunu.

Euripidove "Bakhe" igraju 17. 18. i 20. srpnja na Tvrđavi Minor na Malom Brijunu, a riječ je o predstavi Kazališta Ulysses i Zagrebačkog kazališta mladih koja je lani premijerno izvedena. Dvanaest žena, svaka sa svojim teretom i žudnjama traže rješenje u svijetu u kojem živimo, a originalni Euripidov tekst izuzetno dobro komunicira i s predstavom koju je postavila Lenka Udovički, dok je dramaturginja Željka Udovičić Pleština.

Na Velikom Brijunu 23. srpnja Nebojša Dugalić izvodi monodramsku adaptaciju romana F. M. Dostojevskog "Ispovijest Dmitrija Karamazova", u produkciji Opera&Theatre Madlenianum iz Beograda. Zijah Sokolović je na Velikom Brijunu i 24. srpnja s predstavom "Lijevo desno glumac" dok je ovogodišnji novi naslov je predstava "Tko se boji Virginije Woolf" koja će biti odigrana na Tvrđavi Minor 26. 27. i 28. srpnja, premijera je 29. srpnja, a na rasporedu je i 30. srpnja, te 2. i 3. kolovoza. Predstavu režira Lenka Udovički, dramaturg je Željka Udovičić Pleština, a glavne uloge igraju Rade Šerbedžija i Katarina Bistrović Darvaš. Predstava se realizira u koprodukciji s Beogradskim dramskim pozorištem.

Na Tvrđavi Minor 18. kolovoza Matej Meštrović imat će veliki koncert s Južnočeškom filharmonijom, čime će biti zatvoreni ovogodišnji Ulyssesovi dani klavira. Potom slijedi 19. kolovoza glazbeni doživljaj i koncert Vlatka Stefanovskog na Malom Brijunu, da bi 25. kolovoza publika mogla vidjeti sjajnu predstavu po Sofoklovom predlošku, "Antigona – 2000 godina kasnije".

Sezona završava 30. i 31. kolovoza gostovanjem zagrebačkog HNK-a s predstavom "Tko pjeva zlo ne misli".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:36