SJAJNE PREDSTAVE

NA BRIJUNIMA OTVORENA 19. SEZONA KAZALIŠTA ULYSSES Sve je započelo tradicionalnim koncertom Rade Šerbedžije, a sezona završava 31. kolovoza

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 13.07.2019. u 08:49

Zagreb, 260618. Novinarski dom.
Perkovceva.
Predstavljanje novog programa 18. sezone kazalista Ulysses. Na konferenciji su govorili osnivac kazalista Rade Serbedzija, umjetnicka voditeljica Ulyssesa Lenka Udovicki te producent kazalista Ulysses Dusko Ljustina. Na fotografiji: Rade Serbedzija.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Rade Šerbedžija

Tradicionalnim koncertom Rade Šerbedžije, Zapadnog kolodvora i prijatelja među kojima je bio i slovenski je folk rock glazbenik Vlado Kreslin, u petak navečer je na tvrđavi Minor na Brijunima započela ovogodišnja 19. sezona Kazališta Ulysses.

U sklopu ovogodišnje sezone na Brijune 16. srpnja dolazi Zijah Sokolović s kultnom predstavom "Glumac... je glumac... je glumac" s kojom je gostovao po cijelome svijetu, od New Yorka do Sydneya a publika će u monodrami koja se izvodi već 41 godinu moći uživati na pozornici ljetnog kina na Velikom Brijunu.

Euripidove "Bakhe" igraju 17. 18. i 20. srpnja na Tvrđavi Minor na Malom Brijunu, a riječ je o predstavi Kazališta Ulysses i Zagrebačkog kazališta mladih koja je lani premijerno izvedena. Dvanaest žena, svaka sa svojim teretom i žudnjama traže rješenje u svijetu u kojem živimo, a originalni Euripidov tekst izuzetno dobro komunicira i s predstavom koju je postavila Lenka Udovički, dok je dramaturginja Željka Udovičić Pleština.

Na Velikom Brijunu 23. srpnja Nebojša Dugalić izvodi monodramsku adaptaciju romana F. M. Dostojevskog "Ispovijest Dmitrija Karamazova", u produkciji Opera&Theatre Madlenianum iz Beograda. Zijah Sokolović je na Velikom Brijunu i 24. srpnja s predstavom "Lijevo desno glumac" dok je ovogodišnji novi naslov je predstava "Tko se boji Virginije Woolf" koja će biti odigrana na Tvrđavi Minor 26. 27. i 28. srpnja, premijera je 29. srpnja, a na rasporedu je i 30. srpnja, te 2. i 3. kolovoza. Predstavu režira Lenka Udovički, dramaturg je Željka Udovičić Pleština, a glavne uloge igraju Rade Šerbedžija i Katarina Bistrović Darvaš. Predstava se realizira u koprodukciji s Beogradskim dramskim pozorištem.

Na Tvrđavi Minor 18. kolovoza Matej Meštrović imat će veliki koncert s Južnočeškom filharmonijom, čime će biti zatvoreni ovogodišnji Ulyssesovi dani klavira. Potom slijedi 19. kolovoza glazbeni doživljaj i koncert Vlatka Stefanovskog na Malom Brijunu, da bi 25. kolovoza publika mogla vidjeti sjajnu predstavu po Sofoklovom predlošku, "Antigona – 2000 godina kasnije".

Sezona završava 30. i 31. kolovoza gostovanjem zagrebačkog HNK-a s predstavom "Tko pjeva zlo ne misli".

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo