CIRKUS DARUJE

Na predstavu ‘Poppins silazi’ ide...

Jutarnji.hr i cirkusanti.hr daruju vam dvije ulaznice za predstavu ‘Poppins silazi’ u KNAPU-u 23. veljače u 20 sati

"Poppins silazi" u režiji i dramturškoj obradi Dubravke Crnojević-Carić, predstava je koja na začudan način, u maniri suvremenog cirkusa, progovora o ženi kroz prizmu legendarne dadilje.

Što se događa u ženi kada se sretne s djetetom? Djetetom povjerenim na čuvanje, svojim djetetom ili pak djetetom u sebi?

Koliko se čarolija mora pokrenuti ako želimo pripitomiti to dijete, a ostaviti mu radost kreativnost? I što je uopće Čarolija?

U potrazi za navedenim u predstavi "Poppins silazi" tri akrobatkinje Nikolina Majdak, Jadranka Žinić Mijatović i Iva Peter-Dragan spajaju realno i irealno, svakodnevno i fantazmagorično, otvarajući se Čaroliji. Prepoznaju i skidaju mnoge identitarne haljine, koje ih drže prizemljenima. Oslobađajući se težine zadanih identiteta, polako se uspinju, nage, u prostore Visine, gdje su forme promjenjive i fluidne, poput oblaka.

Uz pratnju flaute i violine (luka Schram i Isabel) tri se mlade žene igraju, ali i ispovijedaju, pretražuju riznice sjećanja - ulazeći i u prostore sjećanja koja postoje i mimo njihovih 'realnih' života.





Dobitnica:

Ivana Bošković (Zagreb)





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:37