KORAK U ŽIVOT

NAJDUGOVJEČNIJA HUMANITARNA AKCIJA VRAĆA SE U HNK Dođite na 'Labuđe jezero' i pomozite mladim ljudima bez odgovarajuće roditeljske skrbi

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 31.10.2017. u 15:23

Dubrovnik, 150717.
Balet Hrvatskog narodnog kazalista u Zagrebu nakon desetogodisnje pauze se vratio na Dubrovacke ljetne igre s izvedbom Labudjeg jezera Petra I. Cajkovskog u koreografiji Vladimira Malakhova pred brojnom publikom u parku Gradac.
Foto: Niksa Duper / CROPIX
Nikša Duper / CROPIX

'Labuđe jezero' u koreografiji Vladimira Malakhova izvedeno u srpnju 2017. u Dubrovniku

 

Veliko finale ovogodišnje humanitarne akcije Korak u život obilježit će se 12. studenoga 2017. humanitarnom baletnom predstavom 'Labuđe jezero' u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu s ciljem pomoći u prikupljanju sredstava za stipendiranje mladih ljudi bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Ovim klasikom baletne umjetnosti HNK podržava Korak u život već drugu godinu zaredom. Tako će i ove godine sav prihod od prodanih ulaznica biti namijenjen za pomoć djeci iz domova za nezbrinutu djecu i udomiteljskih obitelji koja imaju želju, ali ne i mogućnosti, nastaviti fakultetsko obrazovanje po završetku srednje škole.

'Suradnja HNK s humanitarnom akcijom Korak u život započela je iznimno uspješno prošle godine. Stoga mi se činilo iznimno važnim pomoći u organizaciji te akcije koja je prošle godine dovela Prljavo kazalište na pozornicu HNK. Ove godine uključili smo se, ne samo s dvoranom HNK, već i izvedbom jedne od naših najatraktivnijih baletnih predstava. Nadam se da će 12. studenoga HNK biti ispunjen do posljednjeg mjesta te da će gledatelji koji će te večeri biti nazočni u našoj dvorani pomoći onima koji koračaju u život', izjavila je intendantica Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu Dubravka Vrgoč.

Humanitarnu akciju Korak u život pokrenuo je Rotary klub Zagreb Kaptol 2008. godine te otada svake godine stipendira mlade koji nakon završetka srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji. Na taj im se način omogućuje školovanje i daje prilika da kroz stjecanje visokog obrazovanja lakše zakorače u život.

'Korak u život jedna je od najuspješnijih hrvatskih humanitarnih akcija kojom su do sada osigurana sredstva za više od 220 stipendija. Nakon cjelogodišnjih aktivnosti, baletna predstava obilježit će vrhunac ovogodišnje akcije kojom ćemo osigurati sredstva za stipendije devete generacije studenata. Veliki su rezultati iza nas, ali je i veliki posao pred nama. Zahvaljujem svim sponzorima i partnerima akcije bez kojih organizacija i provođenje akcije zaista ne bi bilo moguće', izjavio je predsjednik Rotary kluba Zagreb Kaptol Dražen Mavrić.

Uz prodaju ulaznica za baletnu predstavu, sredstva za novu generaciju studenata prikupljaju se i pozivom na humanitarni broj telefona 060 9002 te izravnim uplatama na žiro račun akcije HR3423600001502175320.

Izdvajamo